Albert Navarro repte solidari maratons olímpiques Anvers

Córrer una marató sempre suposa un esforç i és elogiable. Per a l’Albert Navarro, que ja en suma 31 amb la d’Anvers d’aquest cap de setmana, és un repte esportiu, però també solidari. Quan acaba una marató, dona visibilitat a l’autisme (que tenen els seus dos fills bessons) però també aconsegueix fons perquè els nens de l’Associació Aprenem de Barcelona facin esport inclusiu.

Més que una marató

No fa les maratons per gaudir-les i patir-les, que també. No corre pensant en l’esforç que ha costat preparar-les: “Aixecar-me a les 4.30 h del matí per fer la tirada llarga per estar a casa a les 9 h”, que segur que ho fa. Cada passa, que poden ser unes 180 per minut, 3:52:03 a Anvers, és a dir, 232 minuts, o el que és el mateix, més de 41.000 a la ciutat belga, la fa pensant en el Pau i el Jaume, els dos fills de 17 anys, en la seva dona, l’Itziar, suport imponderable i aquells nens, com els seus, que han pogut i podran fer esport inclusiu. També ronda pel cap, perquè no dir-ho, les hores de patiment dels moments difícils a casa, però els bons instants són imprescindibles per acabar bé els 42,195 quilòmetres d’una marató. I a Anvers, físicament millor que a l’última feta el mes de març, a Los Angeles: gairebé 14 minuts menys.

L’Albert Navarro i el repte olímpic

L’Albert Navarro ja ha aconseguit un bon grapat de maratons olímpiques, és a dir, les maratons de les ciutats que han estat seu dels Jocs Olímpics. En total són 23 i ja n’ha fet 12. En falten 11, el que vol dir que acaba de superar l’equador del seu repte, una dada psicològica. La propera marató, la de Barcelona el març del 2024, però aquesta no compta per al repte perquè ja la té al sarró.

fetesfalten
ParísAtenes
LondresSaint Louis
EstocolmMelbourne
AnversMèxic
AmsterdamMont-real
Los AngelesMoscou
BerlínSeül
HèlsinkiAtlanta
RomaSydney
TòquioPequín
Munich Rio de Janeiro
Barcelona

Per col·laborar amb el projecte olímpic

Per col·laborar amb el projecte olímpic de l’Albert Navarro només cal fer una aportació econòmica al lloc web de la plataforma de “crowdfunding” o finançament col·lectiu migranodearena. Cal tenir en compte, ens recorda l’Albert, que, en ser una donació, “té avantatges fiscals”.