Barça celebra victòria contra Osasuna

Patint i sense fer un gran joc, però puntuant de tres en tres. Així ha estat la victòria del Barça per 1 a 2 al camp d’Osasuna. Una tònica que l’equip de Xavi Hernández arrossega durant els primers enfrontaments de la temporada. Lewandowski, de penal al minut 85, ha estat qui ha certificat la victòria blaugrana que els permet seguir el líder, el Reial Madrid ,que té dos punts més.

Lamin Yamal es fa un lloc a l’11 inicial

Xavi predica la meritocràcia i no li tremola el pols. Amb Raphinha ja a l’equip un cop complerta la sanció, el tècnic ha tornat a apostar pel joveníssim Lamin Yamal. La primera meitat no ha estat brillant, tot i que el Barça ha dominat el joc. Tot podria haver canviat si, només començar, el xut de De Jong no hagués anat al pal o Lewandowski no hagués fallat, de manera incomprensible, el refús de la fusta. L’Osasuna ha tingut aproximacions, però just abans del descans, Koundé ha fet el 0 a 1 a la sortida d’un córner.

Lewandowski rescata el Barça

A la segona, Arrasate ha fet canvis ofensius i la jugada li ha sortit rodona. El Chimy Ávila ha empatat el matx amb una gran rematada des de la frontal de l’àrea que no ha sortit a taponar cap defensa. Ter Stegen només ha pogut mirar com la pilota entrava després de colpejar la fusta. Xavi també ha mogut la banqueta i ha fet debutar els dos Joaos. Cancelo és carn de titular en aquest equip. Ho ha de fer molt malament perquè no sigui un fix a l’11 després de veure’l l’estona que ha estat al camp. Joao Félix té molta més competència, però va sobrat de qualitat. Si no ha triomfat a l’Atlètic de Madrid o al Chelsea no és, ni de bon tros, perquè no tingui classe. Ara caldrà veure si la seva actitud l’acompanya. Aquest diumenge ha estat més que correcta. El partit s’ha decidit amb un penal sobre Lewandowski que ell mateix s’ha encarregat de transformar al minut 85. De retruc, l’Osasuna s’ha quedat amb un jugador menys per l’expulsió de Catena, però els últims minuts (amb 10 d’afegit) han estat un monòleg navarrès. El Barça ha resistit i segueix a dos punts del Reial Madrid.