Fernando Calero Espanyol Amorebieta

L’Espanyol vol tornar com més aviat millor a la Primera Divisió i ha aconseguit la tercera victòria consecutiva a la Lliga. Els de Luis García han doblegat un Amorebieta que encara no havia perdut i que ha venut cara la seva pell. De fet, els bascos guanyaven 0 a 2 al descans, però una segona part memorable dels blanc-i-blaus ha servit per capgirar el marcador i acabar guanyant per 3 a 2. Un triomf que han pogut gaudir els espectadors que han anat a l’Stage Front Stadium un cop superada la sanció que els va impedir jugar fa dues jornades amb públic.

L’Espanyol domina, però no l’encerta

Als blanc-i-blaus els hi ha costat uns minuts agafar el ritme d’anada i tornada que proposa l’Amorebieta, però un cop ho han aconseguit han començat a arribar les aproximacions. De fet, Jofre ha vist com l’àrbitre li anul·lava un gol per fora de joc de Javi Puado. La mala notícia ha estat doble amb la lesió de Brian Oliván abans del minut 20. El lateral ha deixat el seu lloc a Ramon Ramos, que ha debutat amb l’Espanyol. El cop ha deixat estabornits els barcelonins uns instants, però en els moments de foscor, qui posa llum és Nico Melamed. Omnipresent, el mitjapunta hauria pogut marcar al minut 30 de partit.

Cinc minuts fatídics compliquen el partit a l’Espanyol

L’Amorebieta, però, és un equip que no s’arronsa i abans del descans, Eraso ha fet el 0 a 1. Un gol amb suspens perquè el VAR ha trigat a decidir sobre un possible fora de joc, que finalment no era. L’Espanyol ha intentat empatar a l’afegit de la primera meitat, però el que s’ha trobat ha estat un autèntic golàs en contra. Álvaro Núñez ha fet el 0 a 2 amb una jugada individual brillant culminada amb una canonada a l’escaire.

Remuntada espectacular blanc-i-blava

Conscients que tocava remuntar, l’Espanyol ha sortit en tromba. Amb un ritme vertiginós, com si el partit estigués als últims compassos, els de Luis García han collat els bascos i Keidi Bare ha tingut una claríssima abans de l’1 a 2 de Calero a la sortida d’un córner. El central s’ha trobat amb una pilota morta a un metre de la porteria i no ha fallat per insuflar energies als seus companys. Melamed ha tingut l’empat de seguida, però ha fallat en un mà a mà davant el porter visitant. La passada de Pol Lozano era un escàndol, però la definició de Melamed, buscant la vaselina, no ha estat a l’altura. A còpia d’intentar-ho, l’Espanyol ha aconseguit igualar el marcador. Salvi, que tot just acabava d’entrar, ha fet el a 2 a 2 amb el cap. La bogeria ha estat completa quan, altre cop Calero, ha marcat per a l’Espanyol i ha culminat una remuntada espectacular.