usap jugarà contra Barbarian al camp de l'Espanyol

L’Stage Front Stadium, de l’Espanyol, acollirà un partidàs de rugbi a finals de setembre entre la USAP, de Perpinyà, equip de la Lliga Top 14 francesa, i els Barbarian anglesos. Aquest equip té una característica molt curiosa perquè els jugadors que hi formen part són d’altres clubs i quan juguen ho fan gràcies a una invitació. Per tant, no pot jugar tothom, només hi juguen els millors jugadors. La data encara no està decidida però segurament serà el 23 o el 24 de setembre.

La USAP torna a Barcelona 10 anys després

L’equip de Perpinyà tornarà a jugar a Barcelona 10 anys després de l’última visita. Els catalans aprofiten l’aturada de la lliga francesa per fer un amistós contra el FC Barbarian. L’equip britànic està fent una gira europea i buscava rival, i els quadribarrats no han desaprofitat l’ocasió per disputar aquest amistós de gran nivell.

Qui són els Barbarian?

Els Barbarian, coneguts amb el sobrenom dels Baa-baas, és un equip atípic ja que només hi juguen els que han rebut la invitació per fer-ho. Els requisits per rebre aquesta invitació són ser un jugador amb un comportament exemplar al camp i fora i ser un dels millors jugadors del seu equip.

Tot i ser un equip anglès les invitacions estan obertes a tothom, no només a jugadors anglesos i irlandesos. Jugadors de més de 25 països han pres part d’aquest equip. El català Oriol Ripol va jugar amb aquest mític equip, el fundador del qual va ser William Percy Carpmael.