La Federació Catalana de Rugbi celebra els seus 100 anys d’existència amb un partit entre Catalunya i Suècia, el diumenge 5 de març a les 12.30 h, a la Foixarda. Feia sis anys que la selecció catalana no jugava un partit amistós.

Barça i Santboiana es bolquen amb el partit

Dos dels clubs històrics del rugbi català seran els equips que més jugadors aportaran el partit de la selecció catalana contra Suècia. El Barça tindrà nou jugadors: Dani Barranco, Nico Borrazas, Baptiste Bougeard, Xavi Cebrian, Víctor Garro, Joan Losada, Pau Aira, Felipe Alegria i Pablo Ortiz.

De la seva banda, el campió de Lliga actual, la Santboiana, estarà representada amb vuit jugadors (Ignasi Carbonell, Zak Chambers, Sergi Coma, Joan López, Marc Palomar, Hugo Pichot, Marcel Sirvent i Francesc Satoca).

A la convocatòria també hi haurà representants dels dos equips barcelonins de la Divisió d’Honor B, el BUC i el Poble Nou. El Barcelona Universitari Club tindrà a Arti Kovalenko, mentre que el Poble Nou estarà representat per Andy García, Aitor Sánchez i Tim Vilaseca.

La resta de la conovcatòria la formen Arnau Ojeda del Sitges, Óscar Mato de l’Hospitalet. De fora de Catalunya vindran els catalans del Burgos, Rubén Sanz i Noah Cánepa.

Añadir un subtítulo (19)

Oriol Ripol, membre de la Federació Sueca de Rugbi

Oriol Ripol, exjugador del BUC i de la Santboiana, entre d’altres, és el director tècnic de la federació sueca de rugbi. És el millor jugador de rugbi català de tots els temps i es va proclamar campió de la Lliga anglesa al 2006 amb el Sale Sharks i de l’European Challenge Cup amb el mateix equip. A més, l’any 2003 va jugar al mític equip dels Barbarian FC amb els que va aconseguir tres assaigs.

La selecció catalana femenina jugaran a final de temporada

La selecció catalana femenina també jugarà partit internacional, però serà final de temporada o principi de la vinent, ja que per calendari no es podien quadrar les dates. A més podria ser que juguessin dos partits en lloc d’un. Les rivals serien la selecció de Suècia i també la cinquena millor selecció del món, a la selecció d’Itàlia.