El José Luis Bago és un metge de 54 anys, soci de la Unió Esportiva d'Horta, i ens mostra amb orgull el certificat que acredita que l'any passat va creuar l'estret. Ho va fer en quatre hores i mitja amb tres companys més del grup Neda el Món. JOSÉ LUIS BAGO, soci de la UE Horta "Un grup de gent vam començar a pensar-ho i fer-ho com un repte. Sempre com un grup. La idea és que l'estret s'ha de creuar tots a la vegada. Quan nedes en grup sempre has d'anar a la velocitat del més lent. Jo, nedant, mai no he sigut cap llumenera. Feia els campionats socials, i alguna travessa. En waterpolo, sempre feia banqueta i a més sempre tenia fred. No era dels que gaudia a l'aigua." L'estret de Gibraltar permet nedar amb dofins, però també té riscos. Un dels quals, els corrents. JOSÉ LUIS BAGO, soci de la UE Horta "Hi ha persones que arriben a Ceuta, a Perejil, o que quan són enmig de l'estret els diuen que no arribaran perquè hi ha uns corrents que es considera que tenen uns cinc nusos i si no els superes tornes cap al Mediterrani i mai no toques Àfrica." Mentre prepara el pròxim repte, el José Luis continua entrenant-se a la piscina de la Unió Esportiva d'Horta.

El José Luis Bago és un soci de la Unió Esportiva d’Horta que als quatre anys ja practicava la natació. Després, quan va començar a estudiar medicina ho va deixar. Això sí, abans ja havia practicat curses de fons, triatlons i maratons. Però fa pocs anys va tornar a provar amb la natació. Aquest cop, però, no en una piscina. El José Luis practica la natació en aigües obertes i el seu últim repte ha estat creuar l’estret de Gibraltar.

El José Luis té molt clar que la natació és el millor esport que qualsevol persona pot practicar. Ho demostra el fet que l’endemà de creuar l’estret ell ja estava nedant a la piscina de la UE Horta. Això sí, avisa que cal preparar-se a fons abans de llançar-se a fer un repte com el de l’estret. Ell, per fer-ho, va tenir el suport de tres companys del grup Neda el Món. Amb ells va fer la travessa i ja prepara nous reptes, com creuar tot el litoral de Catalunya o fer la baixada del riu Ebre.