L'atletisme i les curses populars s'han convertit en una de les maneres preferides dels barcelonins per practicar esport i aquest diumenge en tenim un exemple, la Cursa del Barri de Sant Antoni, que enguany arriba a la 35 edició, la més multitudinària, amb un total de 4.000 inscrits. És una de les curses populars més antigues de les que se celebren a Barcelona i, com cada any, obrirà el calendari barceloní. La sortida serà diumenge a dos quarts de 10 a la confluència dels carrers de Floridablanca i Comte de Borrell. La cursa servirà com a Campionat de Catalunya absolut de 10 quilòmetres en ruta. NACHO CÁCERES, segon classificat de la cursa de Sant Antoni 2012 "És un plus, hi haurà més rivalitat, també, i sempre que hi ha una medalla en joc també, et motives una miqueta més. Sent campionat de Catalunya vindrà més gent, també i veurem com s'aixeca el dia i a veure si hi ha possibilitats de córrer ràpid, el meu objectiu és aquest, anar a córrer ràpid aquest any i intentar millorar la marca de l'any passat." DRISS LAKHOUAJA, guanyador de la cursa de Sant Antoni 2012 "Este año voy a intentar conseguir tres objetivos. El primero es repetir el triunfo, el segundo es ir a por el récord y el tercero, tengo que quedar campeón de Catalunya porque los tres objetivos que tengo, ahora más complicados, pero intentaré estar como siempre en el podio."

La cursa del barri de Sant Antoni sempre ha tingut un gran atractiu per als aficionats a qui els agrada córrer. Arriba sempre amb un marge suficient com per preparar-la bé després dels possibles excessos de Nadal, té un recorregut molt ràpid i tot i que comença a ser multitudinària ( 4.000 inscripcions, esgotades des de fa dies), encara manté l’esperit de barri dels seus inicis.

Amb aquesta seran 35 les edicions, una de les més veteranes de la ciutat, i aquest 20 de gener a partir de les 9.30 del matí el bo i millor de l’atletisme català estarà al carrer de Floridablanca per tal d’intentar demostrar qui és el més ràpid. La prova serveix per dictaminar el campió de Catalunya de 10 quilòmetres en ruta. Per tant, nombrosos atletes volen ser presents per demostrar la seva vàlua, entre d’altres, Nacho Cáceres, Dhris Lakhouaja, Pol Guillén o Marc Tió, en la categoria masculina; i Hasna Bahom i Raquel Parrado, en la femenina.

Com cada any, les curses infantils donaran el punt final a una matinal atlètic molt complet, des de les no competitives de categoria prebenjamí i benjamí fins als alevins, infantils i cadets, que correran una milla (1.609 metres).