La FIFA va anunciar la sanció al FC Barcelona a l’abril. Aleshores va acusar el club d’haver efectuat traspassos internacionals de jugadors menors d’edat entre 2009 i 2013 de forma irregular. A més de la prohibició d’efectuar fitxatges fins al gener de 2016, es va imposar al Barça una multa de 450.000 francs suïssos. El càstig es va recórrer en contra a la mateixa federació, però l’apel·lació no va prosperar i el 19 d’agost aquest organisme la va confirmar.

L’última carta era, doncs, demanar al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS per les seves sigles en francès) que l’anul·lés, fet que no s’ha produït després que un comitè presidit pel professor grec Petros Mavroidis escoltés les raons d’uns i altres el 5 de desembre. En un breu comunicat de premsa, el TAS assegura que el Barça “ha infringit les normes en relació amb la protecció de menors i la seva inscripció en acadèmies de futbol (…) i, en conseqüència, la decisió presa per la FIFA es confirma plenament i la sanció es manté vigent”. L’escrit afegeix que la resolució urgia donar-la a conèixer abans que s’obrís el mercat de fitxatges d’hivern i és per això que el tribunal no esgrimeix els fonaments que l’han dut a optar per rebutjar el recurs, cosa que sí que farà “al més aviat possible”.

El Barça ha emès un comunicat en què ha expressat la seva “total disconformitat” amb la sentència, i ha anunciat que estudiarà “les diferents opcions legals disponibles”, entre les quals hi ha recórrer la decisió del TAS al Tribunal Federal SuísLa sentència podria causar una tempesta al si del club blaugrana. Alhora, queda directament assenyalat el director esportiu, Andoni Zubizarreta, que no es descarta que pugui presentar la dimissió o ser destituït per aquest afer. Algunes decisions de Zubizarreta ha estat en els últims mesos també molt discutides, com ara els fitxatges del central holandès Vermaelen -que diverses lesions han impedit que s’estrenés amb el Barça- i del lateral brasiler Douglas.