FRANCESC ALMAGRO, atleta "Una mitja marató, 21 kilòmetres. 10 kilòmetres d'acord, però 21... buf. Els 10 primers kilòmetres en pla tranquil, els següents cinc amb la idea d'avançar una mica, i els últims vuit doncs a morir, bé a morir, ja hi aniré mort, però vaja... L'any passat li vaig preguntar al meu pare que és un veterà de la mitja, i em va dir, és que ho has fet malament, d'acord, perdó, eh, no sóc veterà... vaig acabar fet pols, però vaig acabar. Espero no fer una marca brutal, per emmarcar, però espero fer una marca respectable, bàsicament." JORDI PELÁEZ, atleta "Que estoy lesionado y mi hermano está en cama éstos dias atrás, con fiebre, ahora está mucho mejor, es una mierda porque estaba entrenando, la semada pasada estuve en la Cursa contra el Cáncer, y allí me pilló. Estaba aquí para estar con esta gente, así un ambientazo, y es que no podia, no puedo."

Els Special Olympics fomenten l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual, i han aconseguit tenir presència en les principals curses de Barcelona com la Jean Bouin, la cursa de la Mercè o la cursa popular per la integració de la Maquinista.

La més exigent és la mitja marató, que l’any passat ja van acabar els 4 atletes (Francesc Almagro, Roger Devesa, Francisco Pelaez i Jordi Pelaez).