Slavia Praga Barça Champions 2019-2020 Messi
@FCBarcelona

El Barça ha aconseguit un triomf agònic davant l’Slavia de Praga (1-2), tot i que Messi ha marcat a l’inici de l’enfrontament. Els blaugrana, que han estrenat la samarreta groga a Europa, han patit per superar el campió de la lliga txeca. L’Slavia ha jugat amb ganes, il·lusió i esforç físic davant un conjunt que ha sumat el sisè triomf consecutiu. El millor, els tres punts que permeten al Barça sumar-ne set i liderar el grup amb tres punt d’avantatge sobre l’Inter i el Borussia Dortmund.

Els rècords de Messi

Ben aviat el Barça ha començat a dominar en el marcador. Al minut 3, primer xut a porteria, i primer gol, com el dia de l’Eibar. Una paret amb Arthur ha permès Leo Messi avançar els barcelonistes. Aquest és el primer gol de l’argentí en aquesta edició de la Champions i el 113è des que va fer el primer amb el club blaugrana en aquesta competició el 2 de novembre del 2005 contra el Panathinaikos. I una altra dada destacada: Messi és l’únic jugador que ha aconseguit marcar com a mínim un gol en 15 edicions de la Lliga de Campions consecutives (totes en les que ha participat). Cristiano Ronaldo ho ha fet en 14 ocasions.

Ter Stegen, un mur a la primera meitat

La diferència entre l’Slavia i el Barça durant la primera meitat ha estat Ter Stegen, que ha estat capaç de salvar el seu equip en l’ocasió més clara dels txecs en el minut 20. L’alemany ha refusat amb el peu un xut de Zeleny que semblava que entrava a porteria. Però encara ha tingut dues intervencions encertades abans d’arribar al descans, després de dos xuts de Masopust i d’Olayinka. El conjunt txec ha anat de menys a més, una relació inversament proporcional al joc del conjunt dirigit per Ernesto Valverde.

L’Slavia ho posa difícil

L’Slavia ha tornat a la gespa amb les mateixes ganes i intensitat que durant l’últim tram de la primera i ha aconseguit l’empat en el cinquè xut que ha tingut a porteria. Jan Boril en un contraatac, ha fet l’1 a 1 que donava ales al conjunt de Praga. Però, en una falta llançada per Messi, Olayinka ha desviat a dins de la porteria un xut de Luis Suárez gairebé a la línia de gol. Era el minut 57. Amb el gol, el Barça s’ha trobat més còmode i Messi i Suárez han pogut sentenciar. El final del matx ha estat d’anada i tornada amb ocasions a les dues àrees, sobretot a la defensada per Ter Stegen, que no ha hagut d’intervenir gaire més gràcies a la feina defensiva del Barça, que ha evitat els llançaments a porteria de l’Slavia.