Tot i que des de l’octubre el FC Barcelona ja va avisar que prohibia la simbologia d’Israel o Palestina als pròxims partits de l’equip i per al partit Barça – Maccabi de Tel-Aviv, que es disputava aquest dijous, n’havia informat expressament les penyes barcelonistes dos dies abans, alguns aficionats van decidir mostrar la seva solidaritat amb les víctimes de la Franja de Gaza amb crits i amb banderes i mocadors palestins.
Durant el partit els equips de seguretat del club van requisar qualsevol pancarta o bandera palestina que es fes visible entre l’afició, tal com van documentar alguns usuaris de les xarxes socials. Tot i això, les banderes israelianes sí que estaven permeses, ja que són un símbol nacional d’un dels equips que es disputaven el partit.
Una gran pancarta, prohibida
De fet, segons havia informat el dia abans del partit, la penya blaugrana Dracs 1991 tenia intenció de mostrar una gran pancarta a la grada amb el lema “No al genocidi” però després d’informar-ne al club i als cossos policials se’ls va prohibir fer aquesta acció. Per la penya, el Maccabi de Tel-Aviv s’hauria d’equiparar a d’altres clubs russos i caldria prohibir-los la participació a l’Eurolliga.
Samarretes negres entre l’afició blaugrana
Davant la negativa de poder exhibir símbols palestins o mostrar cap pancarta en contra dels atacs israelians, Dracs 1991 va fer una crida a l’afició a assistir al partit amb samarretes negres “com a mostra de dol per totes les víctimes del genocidi de Gaza”. També la penya Sang Culé Cor Català s’ha mostrat en contra de la prohibició d’exhibir símbols palestins i es va sumar a la crida de vestir-se de negre per mostrar el rebuig “a la mort de la llibertat d’expressió”.
Concentració a l’exterior
A l’exterior del Palau Blaugrana també hi va haver mostres de rebuig a la participació del Maccabi de Tel-Aviv a l’Eurolliga. Una cinquantena de persones es van concentrar a les portes de les instal·lacions esportives mostrant banderes i mocadors palestins i una pancarta que pregonava: “Amb pilotes o tancs, sionisme és feixisme”.