La delicada situació econòmica que viu el FC Barcelona com a entitat afecta tot el club. Això vol dir que totes les seccions professionals (futbol, bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins) s’hauran d’estrènyer el cinturó de cara a la temporada 2023-24. De fet, al pla de viabilitat que el club blaugrana va presentar a la Lliga ja hi quedava palesa la retallada pressupostària que hi havia d’haver a les seccions.

Ludovic Fabregas no continuarà

Pel que fa a l’handbol, ja hem començat a conèixer quines mesures es prendran. La retallada podria arribar a un 10 % del pressupost i això significarà la sortida d’algun jugador. Qui segur que no continuarà la temporada vinent és Ludovic Fabregas, que va jugar el seu últim partit com a blaugrana contra el PSG a la Final Four de Colònia. El millor pivot del món acaba contracte i el Barça no el renovarà. És una de les primeres mesures per ajustar el pressupost. El jugador marxarà al Veszprém hongarès.

Els casos de Cindric i Gonzalo Pérez de Vargas

En aquest context de reestructuració econòmica de la secció d’handbol, el mànager de la secció, Joan Marín, ha dit que li obren la porta, per si vol marxar, a Luka Cindric. El central té dos anys encara de contracte amb el club blaugrana, però la situació és la que és i la retallada és inajornable. Per tant, si el croat arriba amb una oferta d’un altre club el Barça li obrirà les portes i no li posarà problemes perquè deixi el Palau.

El tercer nom propi que hi ha sobre la taula és el de Gonzalo Pérez de Vargas. El porter encara té dos anys de contracte amb el Barça i el club vol renovar-lo, però, de moment, no s’ha arribat a un acord. El club blaugrana ja ha dit que els diners són limitats i que poden arribar fins a un límit. Per tant, si capità té una oferta millor que la del Barça —es parla que el Kiel alemany li va al darrere— el club no li posaria problemes perquè l’acceptés.