L’ACFF, l’Associació de Clubs de Futbol Femení, ha fet públic un comunicat extens, en el qual tots els equips integrants de la Lliga Primera Iberdrola rebutgen de manera frontal la proposta de la Reial Federació Espanyola de Futbol per a la retransmissió dels partits, perquè suposaria regalar “l’actiu més valuós dels clubs i que els recorda models de funcionament de fa una dècada”.

La Primera Iberdrola titlla “tipus d’ocurrència” la proposta de la RFEF

La Reial Federació Espanyola de Futbol ha proposat als equips de la Lliga Primera Iberdrola retransmetre tots els partits per RTVE i per la plataforma Footers, a canvi de tots els ingressos dels clubs que vinguin de patrocini i de màrqueting. Els clubs que conformen la Primera Divisió de futbol femení s’han mostrat molt contrariats amb la proposta de la RFEF i exigeixen que se’ls tracti com el que són: “professionals d’aquest esport”.

Tots junts reiteren que la solució més urgent és “la constitució imminent de la Lliga Professional que permeti comercialitzar conjuntament els drets televisius en un entorn regulat amb una explotació pacífica i amb total respecte als drets individuals dels clubs, liderat per l’entitat organitzadora, la Lliga Professional de Futbol Femení“.

La Primera Iberdrola demana més transparència a la RFEF

Els clubs de la Primera Divisió Femenina també han recordat que s’han incomplert les promeses d’inversió que es van fer al llarg de la temporada passada per part de la RFEF. En concret, han recordat que la Federació Espanyola es va comprometre públicament a destinar “20 milions de manera directa” al futbol femení, i que la realitat va demostrar que finalment només van rebre ajudes per valor de 900.000 euros. Per a aquesta raó també demanen més rigor i transparència en la informació relativa a aquestes ajudes.

Amb aquesta nova enganxada es mostra una vegada més la difícil relació existent entre, d’una banda, clubs i jugadores i, de l’altra, la Reial Federació Espanyola de futbol, un desacord que fa temps que dura, amb peticions de millores en el protocol de la Lliga o la convocatòria de vaga que va materialitzar-se el mes de novembre del 2019 reclamant ja llavors la constitució del conveni col·lectiu.