Rafa Nadal
Foto: EFE / Enric Fontcuberta

Tres mesos i mig després del seu darrer partit oficial, Rafa Nadal tornarà a jugar aquest dimarts a les pistes del Reial Club de Tenis de Barcelona. El tenista de 37 anys disputarà el primer partit del que pot ser el seu últim Trofeu Comte de Godó, torneig que ha guanyat en fins a 12 ocasions: “M’ho prenc com el meu últim any i vull gaudir de cada moment“. El mallorquí s’entrena des de dimecres a Barcelona i sembla haver superat les molèsties abdominals que no li van permetre competir a Montecarlo: “No estar a Montecarlo em va fer mal, però per sort les coses han millorat aquesta setmana i em sento prou còmode per jugar“.

El guanyador de 22 gran eslams s’ha mostrat caut en l’entrenament previ al seu debut aquest dimarts davant l’italià Flavio Colbolli: “Només és el meu segon entrenament de l’any, és un regal poder tornar a competir”. El tenista balear, que ha insistit en el fet que aquest podria ser el seu darrer Godó, ha assegurat que “sortirà per totes” i que el seu objectiu és “gaudir i competir”.

No hi haurà semifinals contra Alcaraz

El torneig del Tenis Barcelona semblava que ens podria brindar no només la tornada de Nadal, sinó que també un enfrontament entre el mallorquí i Carlos Alcaraz, el seu successor com a figura del tenis a Espanya. La renúncia per lesió del murcià, però, deixa al torneig sense el campió de les seves dues últimes edicions i frustra una hipotètica semifinal amb Nadal: “Em sap greu per ell, perquè no pot jugar un torneig important que ha guanyat dues vegades, i li desitjo que es recuperi ràpidament i bé. Però jo no estic capacitat per pensar en semifinals”, ha confessat el balear.