Bernd Reichart nou CEO Superlliga

La Superlliga amb el Barça, el Madrid i la Juventus com a socis fundadors continua amb pas ferm de cara a la creació de la nova competició europea de futbol. L’organisme ha nomenat Bernd Reichart com a CEO de l’empresa. Això implica que la Superlliga continua fent els passos per tal de convertir-se en una realitat.

Qui és Bernd Reichart?

Bernt Reichart és un executiu del món dels mitjans de comunicació i de l’esport amb una extensa trajectòria. Fins fa poc, ocupava el lloc de director general del Grup RTL Deutschland, una de les principals empreses de mitjans de comunicació d’Europa.

Bernd Reichart va començar la seva carrera a la indústria dels drets esportius amb UFA Sports. Al 2003 va treballar com a director comercial a l’agència de drets esportius Sportfive. El 2004 es va traslladar a la principal empresa de mitjans de comunicació espanyola, Antena 3 —avui Atresmedia— com a cap de relacions i inversors. Del 2007 al 2013, va supervisar una cartera de canals de televisió en obert com a director comercial multicanal. El 2013, Bernd Reichart es va incorporar al Grup RTL a Alemanya, assumint les funcions de director comercial al canal de televisió alemany VOX, on va posar en marxa alguns dels programes més reeixits de la història de la cadena. Al gener del 2019, va ser nomenat CEO del Grup RTL Deutschland i va dirigir un dels principals grups privats de radiodifusió d’Europa fins a finals del 2021. Des de gener del 2019 fins al juny del 2022 va ser també membre del Comitè de Direcció del Grup Bertelsmann, empresa de mitjans de comunicació, serveis i educació que opera a 50 països de tot el món.

Quines funcions tindrà a la Superlliga?

Bernd Reichart començarà les seves funcions amb l’inici d’un diàleg actiu i extens amb un ampli grup de les parts
interessades en el futbol que inclourà clubs, jugadors, entrenadors, aficionats, mitjans de comunicació i responsables públics. L’objectiu és impulsar el desenvolupament d’un model esportiu sostenible per a les competicions europees de clubs que reflecteixi els millors interessos mutus a llarg termini dels aficionats i la comunitat futbolística en general.


El nou CEO de la Superlliga ha destacat que la situació actual del futbol europeu de clubs està marcada per diversos
desafiaments que no es resoldran per si sols
. “Els presidents del Reial Madrid, el FC Barcelona i el de la Juventus —va dir Bernd Reichart— han exposat recentment els seus punts de vista sobre els problemes als quals s’enfronta aquest esport. Crec que fan les preguntes correctes i, personalment, voldria escoltar moltes i diverses veus perquè la comunitat del futbol europeu pugui trobar conjuntament les respostes adequades.

Voluntat de diàleg

Bernd Reichart ha volgut manifestar una voluntat de diàleg “honest i obert, sense restriccions, sobre un futur més brillant a través d’una reforma profunda”. Aquesta iniciativa entre les parts interessades es duu a terme amb el procés legal en curs al Tribunal de Justícia de la Unió Europea com a teló de fons. Aquest procés gira sobre la legalitat, segons el dret de la competència, del monopoli de la UEFA actual sobre les competicions europees de clubs. La sentència del TJUE s’espera per al 2023. A22 és codemandant en aquest procés, que es va iniciar després de les propostes al voltant de la Superlliga Europea a l’abril del 2021.