Cursa de Bombers Barcelona bomber

La Cursa Bombers 2022 a Barcelona es disputa el 23 d’octubre. La prova, de 10 quilòmetres, és una de les més emblemàtiques de la ciutat, però ha hagut d’adaptar-se en aquesta 23a edició a la pandèmia i ha canviat de data diverses vegades en els últims anys. La cursa sempre té com a protagonistes els bombers, molts dels quals la corren amb el vestit oficial, tal com pots comprovar en aquest reportatge.

A continuació et detallem tot el que has de saber sobre la Cursa Bombers 2022 a Barcelona.

Cursa Bombers de Barcelona 2022: Què has de saber?

 • Quan es disputa? El diumenge 23 d’octubre.
 • A quina hora comença? A les 9 h.
 • Quina és la distància que has de fer? 10 quilòmetres.
 • On és la sortida? A l’avinguda del Marquès de l’Argentera, a tocar de l’Estació de França.
 • I l’arribada? Al mateix lloc de la sortida.
 • Hi ha un temps límit per acabar la cursa de Bombers? Sí, una hora i mitja.

Inscripcions per a la Cursa Bombers de Barcelona 2022

Ja estan obertes les inscripcions a la Cursa Bombers de Barcelona. Es fan per internet, a la pàgina web de Xip Groc, cronometradors de la prova. El preu varia segon si tens un xip groc en propietat (17 euros) o si n’has de llogar un (19 euros). Les inscripcions tancaran el 16 d’octubre a les 23.59 h o bé si s’arriba al límit de participants.

Curses a Barcelona 2022: Calendari, mapa i recorreguts

On cal recollir el dorsal de la cursa?

La recollida de dorsal aquest any no es farà a una Fira del Corredor com altres anys, sinó que hi haurà sis punts diferents, tots, centres Decathlon de Catalunya. Els dies d’entrega del dorsal, la samarreta i el xip en cas necessari són el 20, el 21 i el 22 d’octubre en l’horari de les botigues, és a dir, de 10 a 21 h. A l’hora de fer la inscripció s’ha d’especificar quin és el centre de recollida. Per fer-ho només cal ensenyar el DNI o passaport i el correu de confirmació de la inscripció. Es pot recollir el dorsal d’una altra persona amb una fotocòpia del DNI i el resguard de confirmació. No es podran recollir dorsals el mateix dia de la prova. Aquests són els sis centres:

 • Decathlon Ciutat Vella: carrer de la Canuda, 20, de Barcelona
 • Decathlon Illa Diagonal: avinguda Diagonal, 557,a Barcelona
 • Decathlon la Maquinista: carrer de Potosí, 2 de Barcelona
 • Decathlon Sant Boi: Polígon les Salines (carrer de la Riera Roja, 33-35) de Sant Boi de Llobregat
 • Decathlon Badalona: Parc Comercial Montigalà (Carrer de Luxemburg, s/n) de Badalona
 • Decathlon Terrassa: Centre Comercial i Parc d’Oci Parc Vallès (avinguda Tèxtil, s/n) de Terrassa

Serveis el dia de la prova

La Cursa Bombers ofereix una sèrie de serveis als corredors com el guarda-roba, els lavabos o les llebres. En aquesta llista t’expliquem quins són:

 • guarda-roba: a prop de la zona de sortida/arribada. Cal posar-ho tot en un única bossa
 • lavabos: n’hi haurà també a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, a la sortida i arribada
 • avituallaments: un al quilòmetre 4, un segon al 7 i, després, el de l’arribada.
 • calaixos de sortida: n’hi haurà diversos, segons el temps aproximat a la cursa de 10 quilòmetres
 • llebres: qui ho vulgui podrà seguir corredors que marcaran el temps d’arribada de la prova per a ritmes de 37, 40, 45, 50, 55 minuts i 1 hora, 1 hora i cinc i 1 hora i 10 minuts.
Cursa El Corte Inglés 2022 a Barcelona: Recorregut i Mapa

Recorregut de la Cursa Bombers de Barcelona 2022 i consells

El recorregut de la Cursa Bombers de Barcelona 2022 és un dels més ràpids de la ciutat. Els 10 quilòmetres de la prova permeten, si el corredor s’ha entrenat bé i sap dosificar-se, aconseguir bones marques tenint en compte l’holografia de la prova. La sortida i arribada és a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, per anar a buscar el passeig de Colom i el Paral·lel. Aquesta és la zona que els participants han de controlar més perquè van amb les cames fresques i un sobreesforç es pot pagar car després.

La zona central de la cursa, entre els quilòmetres 3 i 7, van pel carrer de Floridablanca i per la Gran Via de les Cortes Catalanes, una part gairebé plana que permet mantenir el ritme de cursa desitjat. La part final de la cursa és la més agraïda. Al carrer d’Ausiàs March i a la ronda de Sant Pere cal tenir el cap i les cames bé perquè el tram final, de més d’un quilòmetre a la via Laietana, i els últims metres abans de l’arribada són molt favorables i permeten recuperar una mica de temps o esgarrapar alguns segons a la marca personal.

recorregut cursa de Bombers
Recorregut de la Cursa de Bombers