Alexander Ceferin

Aquest dilluns, 11 de juliol, arrenca el judici per la Superlliga de futbol. La vista serà de dos dies, és a dir, que acabarà dimarts, 12, però la sentència pot allargar-se fins a finals d’any o, fins i tot, al 2023.

Barça, Reial Madrid i Juventus, els clubs implicats

La Superlliga va néixer a l’abril del 2021 amb 12 clubs implicats: el Barça, el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid, de la Lliga; l’Inter de Milà, el Milà i la Juventus, del Calcio, i el Manchester United, el Manchester City, el Liverpool, el Chelsea, l’Arsenal i el Tottenham, de la Premier League. D’aquests 12, nou es van desdir del projecte i van renunciar a la Superlliga. Només Barça, Reial Madrid i Juventus van seguir endavant amb el procés de creació de la nova competició.

A partir d’aquest dilluns, 11 de juliol, aquests tres equips hauran d’exposar els seus arguments al judici per la Superlliga que se celebrarà al Tribunal de Justícia de la UE a Luxemburg. Tots tres conjunts disposaran de 15 minuts per parlar. El primer a fer-ho serà el Madrid; després, el Barça, i, per acabar, la Juventus. Després serà el torn de la UEFA, que també disposarà d’un quart d’hora per parlar.

No seran els únics que hauran d’argumentar els seus motius, però sí els únics que disposaran de 15 minuts. També exposaran els seus arguments la FIFA, La Lliga, la Federació Espanyola de Futbol i el Govern espanyol, entre d’altres.

La sentència de la Superlliga trigarà

Tot i que les vistes estan previstes aquests dos dies del juliol, la sentència encara trigarà i les parts implicades estimen que podria arribar a finals del 2022 o a principis del 2023.