Albert Benaiges

L’entrenador Albert Benaiges va tornar al Barça de la mà de Joan Laporta, i la denúncia per abusos sexuals a menors que ha avançat el diari ‘Ara’, n’ha precipitat la marxa. El club va decidir prescindir dels seus serveis quan va tenir coneixement de la investigació periodística sobre els presumptes abusos sexuals.

Albert Benaiges va néixer a Mèxic, on va viure durant 15 anys. El primer equip que va entrenar a Barcelona va ser la Penya Anguera, i posteriorment va dirigir l’Ofidio i el Santos. L’any 1991 va entrar al futbol base del Barça. Al club blaugrana va dirigir els equips de la categoria aleví, cadet i juvenil. Benaiges va marxar del club el 2003 per anar al Mataró. Un petit parèntesi que va durar dos anys, fins que al 2005 va tornar a la Masia.

L’etapa de Benaiges al Barça es va acabar l’any 2011 després de la renovació de càrrecs que va iniciar Sandro Rosell quan va arribar a la presidència del Barça. El tècnic va marxar a l’Al Wasl de Dubai. L’any 2014 va entrenar el Chivas i un any més tard va començar l’aventura al Cibao de la República Dominicana.

El retorn al Barça ja era previsible quan la candidatura de Víctor Font va apostar per la reincorporació d’Albert Benaiges a l’organigrama del Barça. Finalment, Joan Laporta va fer-li un lloc quan va guanyar les eleccions a la presidència blaugrana.

Albert Benaiges, formador de Messi, Iniesta o Víctor Valdés

Durant més de dues dècades, molts jugadors han estat a les ordres d’Albert Benaiges. El tècnic va dirigir Leo Messi en l’etapa de cadet, i ja destacava les qualitats de l’argentí, tal com va recordar en el documental ‘Els padrins de Messi’. Altres jugadors de la millor etapa de la història, com Víctor Valdés o Andrés Iniesta, també van treballar amb Benaiges.