El candidat a les eleccions al Barça Joan Laporta ha presentat aquest dijous el seu projecte esportiu. El responsable de la parcel·la esportiva, Rafa Yuste, ha traçat les línies bàsiques, la filosofia esportiva del club si la candidatura d’Estimen al Barça guanya les eleccions.

Rafa Yuste ha dit que volen que el Barça torni a ser el millor club del món i ho volen fer amb l’excel·lència. Una excel·lència que s’aconseguirà guanyant i també tenint en compte la manera com es guanya. El model de joc serà el de Johan Cruyff i la pedra filosofal de tot plegat serà La Masia. El primer equip hauria d’estar format majoritàreament per jugadors de casa i, després, referents mundials. S’ha de mirar, ha explicat Yuste, el talent que es té a casa. I per acabar ha assegurat que s’ha de buscar la coherència i rigorositat entre l’àrea esportiva i l’econòmica.

El Centre d’Excel·lència Esportiva

Xavier Budó, que col·laborarà activament en l‘àera esportiva, ha parlat del Centre d’Excel·lència Esportiva, que volen instaurar al club. Creuen que és el projecte que els diferencia de les altres candidatures. La piràmide d’aquest centre començaria a les escoles d’inciació i de formació, el segon pas és La Masia i, des d’aquí, treballar per arribar a la professionalitat.

El Centre d’Excel·lència Esportiva ha de garantir el model esportiu del Barça. Donar suport i servei a tots els equips, entrenadors i formadors del club. La idea és que els millors en totes les diferents i diverses àrees siguin al Barça. L’objectiu és una major presència d’esportistes de casa en els primers equips tant de futbol com de la resta de seccions. La idea principal del Centre d’Excel·lència Esportiva es basa en el fet que el “coneixement és progrés“. El coneixement humà i la millor tecnologia i metodologia al servei dels esportistes. Es tracta de posar tots els millors serveis a les mans dels esportistes per formar-los tant esportivament com humanament. El compromís és fer cada esportista millor.

La intel·ligència artificial i l’esport

Jordi Mompart, professor de Física de la UAB, ha parlat de la intel·ligència artificial i l’esport. L’objectiu és analitzar les dades i els resultats per fer millor l’esportista. Això sí, ha deixat ben clar que les màquines estan per ajudar no per substituir les persones. Aposta per afegir la intel·ligència artificial com a marc diferencial per millorar el rendiment.

A la presentació del projecte esportiu del candidat Joan Laporta hi han assistit exjugadors com Víctor Valdés, Sergi Barjuán, José Ramon Alexanco, Víctor Muñoz, Pichi Alonso. També hi ha anat Albert Benaiges, lligat al futbol base del Barça durant molts anys. A més, també era a la presentació Mateu Alemany, expresident del Mallorca i també exdirector general del València. I exjugadors com Rafa Márquez, Samuel Eto’o i Deco han enviat vídeos per donar suport a Laporta.