Natació artística quarta a la modalitat equip lliure
Giorgio Scala / Deepbluemedia / Insidefoto

La natació artística espanyola, amb majoria de nedadores catalanes, continua tenint les medalles a tocar. A la final d’equip lliure, una de les proves que forma part del calendari olímpic per equips, el combinat de Mayuko Fujiki ha acabat en la quarta posició, a poc més d’un punt del Japó, que s’ha penjat el bronze. L’or ha estat per a la Xina, mentre que Ucraïna ha acabat en segona posició. És la segona quarta plaça de la natació artística espanyola després de l’aconseguida per Pau Ribes i Emma García en el duet mixt tècnic.

Satisfacció per la quarta plaça

L’equip espanyol arribava a la final en la quarta posició i amb algunes opcions, complicades, de medalla. El combinat liderat per Mayuko Fujiki, però, ha obtingut una valuosa quarta plaça després de fer una gran actuació amb la seva coreografia basada en els ocells de les illes Galápagos. Espanya ha sumat 92,000 punts, mentre que el Japó (terceres) n’ha aconseguit 93,1333. L’or ha estat per a la Xina, amb 96,700 punts, i la plata per a Ucraïna, que n’ha sumat 95,000.

Un cop acabada la prova, la seleccionadora estatal ha assegurat que “estem molt contentes per la nostra actuació en aquesta final. Buscàvem estar al més amunt possible i el nostre primer topall era Itàlia. Era un sostre dur i calia una estratègia diferent en aquest Mundial per aconseguir aquest objectiu i poder anar a més cada dia”.

L’equip espanyol l’han format les catalanes del CN Kallipolis, Iris Tió, Paula Ramírez i Berta Ferreras; la nedadora del CN Granollers, Abril Conesa, i Meritxell Mas, del CN Les Franqueses. A més, també ho han fet Blanca Toledano i Cristina Arambula, del RC Canoe, i Alisa Ozhogina, del Sincro Sevilla.