Roger Grimau ja és oficialment el nou entrenador del Barça de bàsquet. El català ha signat el seu contracte amb el president Laporta i i ha respost a les primeres preguntes a l’Auditori 1899 del FC Barcelona. També ha parlat Joan Laporta, que no ha donat explicacions per la polèmica sortida de Nikola Mirotic del Barça. Aquest dijous el representant del jugador, Igor Crespo, va acusar el club de no haver comunicat oficialment la intenció de rescindir el contracte de Mirotic. Sí que n’ha parlat Grimau.

Elogis de Laporta a Grimau

Laporta ha començat explicant perquè han fet Grimau entrenador del primer equip: “És un dels dies que es prenen decisions pel club, donant continuïtat a una magnífica carrera com a jugador, has fet bona feina al bàsquet base del Barça, i el mànager, el Joan Carles Navarro ho va tenir clar des d’un primer moment“.

Després ha volgut parlar directament al nou tècnic, “estic molt content i il·lusionat, i gràcies per acceptar el repte. És un nou projecte del Barça, estem una nova era i demostra que confies en aquest projecte nou pel bàsquet.” Laporta ha seguit dirigint-se a Grimau: “estem segurs que acompanyaràs grans èxits, que seran els èxits del millor club poliesportiu del mon. Exigència màxima. Volem competir a la Lliga i l’Eurolliga.”

Grimau es veu “preparat i fort” per acceptar el repte

El nou entrenador ha començat dient que “el repte és bèstia”. “No he pogut ni menjar durant els primers dies”, i ha seguit dient que va trigar “2 segons o 1 per dir que sí al Barça“.

Sobre Mirotic, ha dit que no sap res dels temes de contracte. “És un dels millors jugadors d’Europa però la situació és el que és, estic a mort amb els jugadors, amb els que tindré i els que volen estar aquí”. “No tinc ni idea de què passarà, treballo amb els jugadors que tinc i veurem, la meva feina no és estar en aquests saraus”.

Sobre l’equip, ha parlat d’alguns noms concrets. De Nnaji ha dit que tindrà minuts, que té molta competència però que vol que tothom estigui connectat. “Té moltes qualitats i intentaré explotar-les al màxim”. Grimau vol una plantilla d’uns 14 jugadors, i diu que “estarà molt pendent dels jugadors del Barça Atlètic”.

Grimau també ha dit que “intentaré implantar el meu estil, he tingut grandíssims entrenadors, em quedo amb coses i algunes no, però tinc moltes ganes de posar el meu segell, i intentar transmetre el que jo vull i crear el meu propi segell”.

Grimau ha dit que està molt feliç amb els nous fitxatges, “Joel serà una peça important els propers anys, de Willy, qualitat màxima, MVP Eurocopa i de Darío la màgia que té amb la pilota”.

Roger Grimau tindrà un gran equip al Barça

De moment, el Barça ja ha confirmat els fitxatges de tres jugadors per a Roger Grimau. El tècnic comptarà amb les cares noves de Willy Hernangómez, Joel Parra i Dario Brizuela. Grimau, de 44 anys, ha estat entrenador del Barça Atlètic i del júnior les dues últimes temporades formant tàndem amb Víctor Sada. Durant aquest temps ha aconseguit diversos títols i també ha treballat intensament en la formació de jugadors. Per exemple, la temporada 2021-22 es va proclamar campió de la Lliga EBA amb el filial. A més, va ser entrenador assistent del segon equip a la LEB Or i la LEB Plata. Com a jugador va portar la samarreta blaugrana durant vuit temporades (2003-2011) i va ser el capità que va aixecar la segona i última Eurolliga del club, el 2010.