La precandidatura Pirineus-Barcelona 2030 ha rebut el suport d’un bon grapat d’entitats esportives, culturals i econòmiques, entre d’altres. L’entitat Sport Cultura Barcelona les ha reunit a l’Auditori 1899 per mostrar que el projecte té moltes possibilitats de guanyar.

Un projecte amb possibilitats

A l’acte, celebrat a l’Auditori 1899 del FC Barcelona, hi han assistit un bon grapat de personalitats de la cultura, l’esport i la societat catalana. Hi eren, entre d’altres, el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch; Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol; Gerard Esteve, president de la UFEC, o Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona.

Tots ells han volgut destacar el fet que la precandidatura compleix amb tots els requisits tècnics, esportius, medi ambientals, tecnològics i econòmiques perquè Pirineus-Barcelona sigui una realitat l’any 2030.

Foto família suport precandidatura Pirineus - Barcelona
@fceh_cat

 

En el cas del Comitè Olímpic, Samaranch ha remarcat que “la precandidatura té tot el que el CIO demana i ara només cal la unitat política per tirar-ho endavant.”. Per la seva banda, des del Comitè Espanyol, Alejandro Blanco ha afirmat que creu en el projecte i “que aquest no és un projecte només polític, sinó civil.“. I el president blaugrana ha confirmat que “seria un plaer que el Camp Nou pogués acollir les cerimònies d’inauguració o cloenda”.

Les entitats també hi donen suport

L’acte de suport a la candidatura Pirineus-Barcelona també ha tingut el suport d’entitats esportives de Barcelona i Catalunya. Hi eren, entre d’altres, el president de la UFEC, Gerard Esteva.

En l’aspecte econòmic, el president del Cercle d’Economia, Javier Faus, considera que el projecte costaria uns 400 milions d’euros.

Per als esportistes, la possibilitat de fer una Jocs Olímpics d’Hivern seria un somni fet realitat. És el cas de l’esquiadora Núria Pau, campiona d’Espanya d’eslàlom.

Entitats com el Club Natació Barcelona o Panathlon Club de Barcelona també hi eren presents. Els seus presidents, Bernat Antràs i Josep Anton Pujante, han destacat el fet que l’acte l’ha organitzat la societat civil i que des de les seves entitats ajudaran a fer del projecte, una realitat.