Final Copa Nacions es farà al Polo fins al 2027
@RCPolo

La final de la Copa de Nacions, coneguda com la Longines League of Nations, es continuarà disputant al Reial Club de Polo fins al 2027. La Federació Eqüestre Internacional (FEI) ha comunicat al club de la Diagonal aquesta decisió que farà que el CSIO Barcelona continuï com a seu de la final de la competició de salt per equips més important del calendari hípic internacional.

El CSIO Barcelona i la final de Copa de Nacions, al Reial Club de Polo

El Reial Club de Polo de Barcelona continuarà acollint durant els pròxims quatre anys, del 2023 al 2027, la final de Copa de Nacions Longines. La FEI ha fet pública aquesta decisió, per la qual el CSIO Barcelona es mantindrà com a seu de la final de la competició de salt per equips més important del calendari hípic internacional.

Després que s’hagin fet alguns canvis en el reglament de la competició per aconseguir un nou concepte més exclusiu i comprensible, la nova Longines League of Nations només tindrà quatre proves qualificatives i una final. La FEI, finalment, ha valorat la capacitat i qualitat organitzativa del Reial Club de Polo de Barcelona, avalada per l’organització durant molts anys de finals mundials, i ha decidit apostar una vegada més per l’entitat catalana per a l’organització del seu esdeveniment estrella.

A partir del 2024 les deu millors nacions del món participaran en les quatre competicions qualificatives que es disputaran a Abu Dhabi (els Emirats Àrabs), Ocala (els Estats Units), Sankt Gallen (Suïssa) i Rotterdam (els Països Baixos).

Enguany la pista olímpica del Reial Club de Polo de Barcelona acollirà per desè any consecutiu a la Longines FEI Jumping Nations Cup Final. Gràcies a aquest nou acord amb la FEI, la final té garantida la continuïtat al club barceloní fins al 2027.

“El Polo demostra la seva eficàcia organitzativa”

El president del CSIO Barcelona, Santiago Mercé, ha assegurat que acollir la final de la Copa de Nacions “és un gran honor per a nosaltres fer-ho quatre anys més i una prova de l’eficàcia organitzativa del Club en esdeveniments esportius de la magnitud de la Final de Copa de Nacions”. A més a més ha volgut agrair “a les administracions i patrocinadors el seu incondicional suport al llarg de tots aquests anys que ens ha permès mantenir el nivell d’excel·lència d’aquest gran esdeveniment,” ha afegit.

Les dates del CSIO Barcelona i la Copa de Nacions

El CSIO Barcelona 2023, que enguany arriba a la 111a edició, es disputarà del 28 de setembre a l’1 d’octubre a les instal·lacions del Reial Club de Polo. D’aquesta manera, la competició i la FEI Nations CupTM Jumping Final continuaran formant part del calendari esportiu de la Barcelona Equestrian Challenge (BECH), un ambiciós projecte de promoció impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, el Govern d’Espanya i el Reial Club de Polo de Barcelona, l’objectiu del qual és acostar el món del cavall i els valors esportius a la societat.