El Reial Club de Polo és un dels clubs esportius històrics de la ciutat de Barcelona. Les seves instal·lacions són un dels actius més importants de l’entitat, unes instal·lacions que ja tenen més de 100 anys d’història, ja que el club es va fundar l’any 1897 i actualment té uns 10.500 socis.

És per aquest motiu que des del Reial Club de Polo han decidit apostar per una actualització d’aquests espais. L’esforç econòmic serà important, ja que des de l’entitat han pressupostat un desemborsament de 13 milions d’euros per poder realitzar aquestes obres, que començaran el proper dijous, 13 d’octubre.

Renovació de la tribuna principal de la pista olímpica de salts d’obstacles

El Reial Club de Polo centrarà els treballs d’actualització en bona part a la pista olímpica de salts d’obstacles, on actualment té lloc la prova més important del món de la Federació Eqüestre Internacional, el CSIO (el Concurs de Salts Internacional Oficial de Barcelona). La tribuna principal d’aquesta pista serà substituïda per una nova graderia, que s’ampliarà fins a més de 800 places.

La remodelació té previst iniciar a partir d‘aquest dijous, 13 d’octubre, uns dies després de la finalització del torneig del CSIO. A part de la tribuna principal de la pista olímpica, el club també farà un gimnàs nou i sales d’activitats esportives, dues piscines: una de 25 i una de 16 metres, més una sala de convencions.

Els orígens del Reial Club de Polo

El Reial Club de Polo es va fundar gràcies precisament a la iniciativa d’un grup de jugadors de polo i aficionats a l’hípica. Uns anys més tard van entrar el tenis i l’hoquei, esports que s’han convertit en segell propi de l’entitat.

Aquestes són algunes de les competicions internacionals que acull el Reial Club de Polo actualment:

  • el Torneig Internacional d’hoquei de Reis (gener)
  • el Torneig Internacional de Polo (abril/maig)
  • la Copa Potter de Tenis de Veterans (maig/juny)
  • els Campionats Internacionals de Pàdel de Catalunya (juny)
  • l’ITF Senior grau 1 (juliol)
  • el Concurs Internacional de Salts Oficial de Barcelona, CSIO (setembre)
  • el Gran Premi Ciutat de Barcelona de Polo (novembre)