Pol Valera s’ha convertit en el primer fitxatge del Barça d’handbol en aquest 2023. Valera, provinent del Fraikin Granollers, signa per a les properes tres temporades i mitja, fins al 30 de juny del 2026. Barça i Granollers han arribat a un acord per traspassar el jugador, i el club blaugrana ha fet efectiva la clàusula de rescissió, que estava estipulada en 50.000 euros. A més, el Barça ha cedit Bruno Reguart, jugador del Barça Atlètic, al Granollers fins a l’estiu del 2024.

Pol Valera serà blaugrana fins al juny del 2026

Pol Valera, nascut a la Garriga fa 24 anys, ha vist com la seva carrera s’ha disparat en poques setmanes. El central, amb un talent innat per a l’handbol, desequilibrant i amb molt olfacte golejador, també pot desenvolupar funcions de lateral esquerre. Valera ha pogut debutar per sorpresa en el Mundial d’handbol cobrint la baixa per lesió d’última hora del seu company Ian Tarrafeta, i signar contracte aquest primer de febrer amb el Barça, una operació motivada per les baixes de llarga durada de Haniel Langaro i Tim N’Guessan, tot i que el club blaugrana ja feia temps que seguia les evolucions de Pol Valera.

Sis temporades al primer equip del Granollers

Pol Valera va debutar amb 18 anys a l’equip d’handbol del Granollers. Va ser en la temporada 2017-2018 i va jugar 11 partits. A partir d’aquell moment es va convertir en un dels fixos de la plantilla vallesana, on ha jugat sis temporades al primer equip. Ha millorat els registres anotadors amb el temps i en aquesta darrera temporada va anotar un total de 154 gols (5,31 gols per partit) en els 29 partits de lliga que va jugar.

Aquesta temporada hi ha hagut dos xocs entre el Granollers i el Barça. En totes dues ocasions la victòria ha estat del cantó blaugrana, però Pol Valera ha estat dels jugadors destacadíssims del conjunt vallesà: ha anotat 12 gols per al Granollers en el global dels dos enfrontaments.