El Barça ha aconseguit activar la primera palanca econòmica amb la venda del 10 % dels drets de televisió a Sixth Street. Amb aquesta cessió de patrimoni per als propers 25 anys, el FC Barcelona rebrà 207,5 milions d’euros. Una quantitat que permet a la Junta Directiva de Joan Laporta tancar l’exercici econòmics del 2021/2022 amb un balanç positiu.
La primera conseqüència d’aquest acord amb Sixth Street és que el Barça evita ampliar el seu deute, que ja és d’uns 1.300 milions d’euros i, a més a més, també se salva de complicar-se encara més el “fair play” financer. Ara bé, l’ingrés de 207,5 milions d’euros no vol dir que el Barça ja pugui inscriure jugadors a LaLliga.
El Barça, obligat a ingressar uns 400 milions
Els 207,5 milions d’euros per la cessió de drets televisiu no computa com un ingrés directe als comptes del FC Barcelona. D’aquesta quantitat, només un 15 % es pot destinar a ampliar el límit salarial. A efectes pràctics, el Barça ha guanyat 31 milions d’euros de marge salarial per inscriure jugadors. El gran problema és que actualment la massa salarial del club blaugrana és de 560 milions d’euros, i cal rebaixar-la en uns 144 milions per arribar als llindars que fixa LaLliga.
Per tant, la conclusió és que el Barça necessita activar una altra de les palanques econòmiques, com podria ser la venda de BLM, ja que en aquest cas, si la venda es tanqués per 200 milions, la meitat sí que serien considerats com ingressos nets i el Barça s’acostaria a la xifra de 144 milions. A més a més, el club també ha de tancar sortides de jugadors, ja que és la manera més directa de rebaixar el límit salarial de la plantilla. Als despatxos del Camp Nou saben que abans d’inscriure Kessie o Christensen, caldrà que marxin altres futbolistes.