El Roc Massaguer, “Outconsumer”, ens explica quines són les novetats del FIFA 23, el videojoc que acaba de sortir al mercat, i quina és la tendència dels jocs esportius, que abandonen el simulador per centrar-se en el producte com a servei, una situació que beneficia les empreses. Tot plegat en una nova secció dels esports electrònics al ‘btvesports’.

El FIFA 23 i les lligues femenines

El 26 de setembre va sortir el FIFA 23, l’última vegada que el videojoc durà el nom de la federació, ja que no han arribat a un acord econòmic i les properes edicions canviarà de nom, tot i que no perdrà les llicències dels jugadors. Aquestes en són les principals novetats:

  1. Hi ha lligues femenines per primer cop, a més, l’Alexia Putelles és la jugadora (home o dona) més valorada del joc, amb 92 de mitjana.
  2. Hi ha “crossplay”: és a dir, els jugadors de PS5 poden jugar amb els de Series X i els de PS4 amb els de Xbox One. Aquesta és la tendència del mercat, però és un pas molt important.
  3. Ted Lasso és dins del joc. S’ha incorporat l’equip AFC Richmond de la popular sèrie d’Apple TV al joc, amb l’estadi, la roba d’equip, els principals jugadors i l’entrenador.
  4. El mode de joc més important, FUT (Ultimate Team) s’ha renovat i ofereix unes mecàniques per aconseguir química entre els jugadors més fàcils i divertides.
  5. Quant a llicències, han adquirit la del Mundial, tant masculí com femení en exclusiva.
  6. Com en altres jocs d’EA, pots contractar EA Play i jugar al joc sense comprar-lo durant un temps limitat a https://www.ea.com/games/fifa/ea-play.

La tendència dels jocs esportius

La tendència és a abandonar els simuladors perquè són cars i atreuen pocs jugadors i apostar pel producte com a servei (actualitzacions constants, seguiment de les lligues, temporades dins del joc…). Amb exemples com l’NBA 2K, FIFA, Madden, MLB The Show…
Es basen més en les llicències, aparicions i “crossovers”, que en el “gameplay“, així com en les mecàniques de col·lecció i objectius a curt, mitjà i llarg termini.
Les altres opcions són els arcades, versions menys realistes i més divertides, que semblava que intentaven ocupar un espai però els costa: NBA 2K Playgrounds, Super Mega Baseball, Nintendo Sports…

I la última branca són els mànagers: jocs en què gestiones un equip o un club: n’hi ha molts de mòbil (Soccer Manager, Top Eleven), la majoria de futbol (Football Manager és el clàssic), però també de bàsquet: International Basket Manager.