@onacarbonell

La barcelonina Ona Carbonell s’ha convertit en la nedadora que més medalles ha aconseguit en uns mundials després de guanyar amb l’equip espanyol la medalla de bronze en la modalitat de highlight als Mundials de Gwangju. Carbonell té 22 medalles mundialistes.

Medalles de tot tipus

La carrera d’Ona Carbonell per aconseguir medalles mundials va començar l’any 2007 a Melbourne. Des d’aleshores, la nedadora barcelonina ha guanyat 22 medalles (un or, 10 plates i 11 bronzes). Unes xifres que la converteixen en la nedadora que més medalles ha aconseguit en uns mundials i la situen tercer en el rànquing mundial només superada per les 33 medalles de Michael Phelps i les 27 de Ryan Lochte.

El rànquing mundial

  • Michael Phelps: 33 medalles (26 ors, sis plates i un bronze)
  • Ryan Lochte: 27 medalles (18 ors, cinc plates i quatre bronzes)
  • Ona Carbonell: 22 medalles (un or, 10 plates i 11 bronzes)
  • Natalia Ishchenko: 21 medalles (19 ors i dues plates)
  • Thomas Lurz: 20 medalles (12 ors, quatre plates i quatre bronzes)
  • Natalie Coughlin: 20 medalles (vuit ors, set plates i cinc bronzes)
  • Gemma Mengual: 20 medalles (un or, 12 plates i set bronzes)

Des de Melbourne fins a Gwangju

La primera medalla per a Ona Carbonell va ser al Mundial de Melbourne, l’any 2007. A Austràlia, Carbonell va aconseguir una medalla de bronze. Després van arribar l’or i la plata als Mundials de Roma (2009); els quatre bronzes de Xangai (2011); les tres plates i els quatre bronzes de Barcelona (2013); la plata i el bronze de Kazan (2015); les dues plates de Budapest (2017) i les dues plates aconseguides, fins ara, a Gwangju. Uns metalls que encara es poden ampliar perquè la barcelonina encara ha de participar en més proves.

Ona Carbonell amb la medalla de Barcelona 2013

De tots els Mundials en els quals ha participat, Ona Carbonell recorda especialment el de Barcelona 2013. Aquell cop, la nedadora artística va obtenir set medalles de set de possibles. Un fet que sempre ha destacat com quan va venir a presentar el llibre ‘Tres minuts, quaranta segons’ al ‘btv esports’, de betevé.

El highlight, una nova modalitat d’artística

L’última medalla aconseguida per Ona Carbonell ha estat la primera de la modalitat de highlight, una especialitat de la natació artística que combina acrobàcies amb elements espectaculars i que permet que les nedadores portin vestits de bany amb accessoris i complements.

La prova, en què Espanya ha acabat tercera amb 91,1333 punts, l’ha guanyada Ucraïna amb 94,5000 seguida d’Itàlia, que n’ha sumat 91,7333.

Aquest ha estat l’exercici de les campiones ucraïneses.