L’Obert d’Escacs de Nadal del Guinardó,que organitza el club Peona i Peó, ha assolit la seva novena edició. Any rere any, aquesta fita nadalenca es va consolidant com un referent de la ciutat en aquestes dates. Uns 120 participants s’aplegaran al Mas del Guinardó durant els nou dies que dura la competició per intentar guanyar algun dels més de 1.500 euros en premis que el club barceloní repartirà.

Molt nivell i un únic requisit

El torneig es divideix en dos grups depenent del nivell ELO dels participants però qualsevol que estigui federat pot inscriure’s al campionat. I si no ho està, fins i tot el club el podria federar en un moment. Tot i que la majoria dels escaquistes són de la ciutat, també s’hi apleguen jugadors d’altres parts d’Espanya i d’Europa.

Complexitat nadalenca

Un dels principals problemes de l’Obert d’Escacs de Nadal del Guinardó és, precisament, el fet que se celebri en aquestes dates. Per això, des del club Peona i Peó no castiguen els participants que no poden anar a les nou jornades del torneig. Durant els dies que no hi puguin assistir, deixaran de sumar punts i ja està. D’altra banda, també es troben amb escaquistes que aprofiten les festes per visitar la ciutat i, de pas, apuntar-se.