La Marató de Barcelona 2024 deixarà enrere un recorregut de 20 anys i en tindrà un de trencador. Serà lineal i no circular, és a dir, l’arribada serà a un punt diferent de la sortida. Un recorregut que també serà més ràpid, amb menys desnivell i que, per tant, afavorirà les marques dels atletes. Tot això, mantenint el pas pels llocs més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Les obres obliguen a un canvi de recorregut

Les obres que s’estan fent a llocs com la plaça d’Espanya o l’avinguda de la Reina Maria Cristina han estat clau per a aquest canvi de recorregut. L’organització l’ha refet completament, però mantenint el pas pels racons més emblemàtics de la ciutat i buscant que el recorregut sigui el més ràpid possible per als corredors i corredores.

Una marató amb un recorregut no circular

Aquest recorregut lineal està pensat per fer marques. És cert que es manté el pas per llocs icònics, però enguany només hi ha 33 corbes, amb rectes molt llargues, inclosa una de gairebé 5 km pel carrer de València. La sortida serà al passeig de Gràcia, entre la plaça de Catalunya i la Gran Via, i el primer tram de la Marató de Barcelona 2024 tindrà una mica més de desnivell acumulat, però serà més benèvol per als atletes. El segon serà més ràpid, amb perfil favorable i una arribada emblemàtica a l’Arc de Triomf. Cal destacar, per primer cop, que els 2 km de l’avinguda del Paral·lel seran de baixada.

Un canvi que permetrà que aquest temut tram de pujada a les acaballes del recorregut passin a ser un dels més ràpids del recorregut.

El recorregut, carrer a carrer

Passeig de Gràcia, Gran Via, Marina, Diagonal, Aragó, Viladomat, València, Huelva, Felip II, Gran Via de la Sagrera, Garcilaso, Meridiana, Mallorca, Calàbria, Gran Via, passeig de Gràcia, ronda de la Universitat, plaça de la Universitat, ronda de Sant Antoni, Sepúlveda, Rocafort, Floridablanca, Urgell, Manso, Paral·lel, plaça de les Drassanes, Josep Carner, passeig de Colom, passeig d’Isabel II, Marquès de l’Argentera, Picasso, Pujades, Marina, plaça dels Voluntaris, avinguda del Litoral, Josep Pla, passeig del Taulat, plaça de Llevant, Diagonal, Ciutat de Granada, Diagonal, Llull, Arquitecte Sert, Salvador Espriu, Marina, Ausiàs March, plaça d’Urquinaona, ronda de Sant Pere, passeig de Sant Joan i Arc de Triomf.

Mapa del recorregut de la Marató de Barcelona

Recorregut Marató Barcelona 2024