Vitor Roque
Foto: @FCBarcelona_cat

Vitor Roque és el fitxatge d’hivern del Barça i els aficionats estan il·lusionats amb la possibilitat de comptar amb un davanter golejador tenint en compte els problemes que té l’equip a la porteria. Tot i que el club ha afirmat que no hi haurà problemes per inscriure el futbolista brasiler com a jugador blaugrana, serà diferent del que tenia pensat el FC Barcelona en un primer moment.

Traspassat, però amb data de termini

Se trata de una inscripción como *traspaso* (no cesión) aplicando el *art 77 de lesiones de larga duración* (la normativa permite usar el 80% del coste del jugador lesionado, Gavi en este caso), incluyendo una adenda al contrato que vaya de aquí al 30 de junio (a efectos prácticos es casi como un contrato nuevo). Sería *una adenda que indica que solo se le inscribe federativamente por 6 meses, hasta el 30 de junio*. El 1 de julio tendrá que hacer el FCB de nuevo el proceso de alta por el contrato completo, por lo que si el 1 de julio no han generado capacidad de inscripción suficiente para inscribirle con el contrato completo no será inscrito, y se queda fuera de la plantilla oficial.

Segons informa el canal de Twitch ‘Jijantes’, el club podrà inscriure el jugador com a traspassat (no cessió) aplicant l’article 77 de lesions de llarga durada. En aquest cas, la normativa de LaLiga permet utilitzar el 80% del cost del jugador lesionat, en aquest cas Gavi. i inclou una addenda al contracte que només arribarà fins al 30 de juny. Per tant, i segons el periodista Gerard Romero “aquesta addenda només permet inscriure el jugador federativament per 6 mesos i l’1 de juliol, el Barça haurà de fer un nou procès d’alta del contracte del jugador, si ha generat suficient capital per inscriure el contracte complet. En cas contrari, no serà inscrit i quedaria fora de la plantilla.

Tot aquest enrenou ve motivat per l’impagament de Libero. El FC Barcelona i La Lliga estan parlant per establir com s’inscriu el jugador en la competició, però com que el club no ha pogut ingressar els 40 milions que havia de fer efectius Libero, no fa viable fer-ho.