Foto: FC Barcelona

El Barça últimament pateix massa en defensa. Els de Xavi Hernández han encaixat quatre gols en els últims dos partits, contra el Celta i el Mallorca. Contra els gallecs van haver de remuntar in extremis i van aconseguir la victòria en els últims minuts. Contra els balears la remuntada no es va poder completar, però es va arribar a sumar un punt. Aquí t’expliquem algunes dades d’aquesta fragilitat que mostra la defensa blaugrana actualment en comparació amb la fortalesa de la temporada passada.

La fragilitat defensiva del Barça en aquestes primeres jornades

Després de l’empat al camp del Mallorca són molts els aficionats que es qüestionen la facilitat amb què encaixen gols els de Xavi Hernández. L’equip acumula, en la jornada 7, vuit gols en contra. Per tant, els blaugrana n’encaixen una mitja d’1,14 per partit.

Aquestes dades xoquen totalment amb les de la temporada passada, en què el Barça es mostrava com un mur impenetrable pels rivals. Per aquestes dates, els blaugrana només havien encaixat un gol. Els vuit gols en contra que té actualment el Barça no van arribar fins a la jornada 23 (26 de febrer del 2023).

Pel que fa als tirs a porta, també han augmentat aquestes set primeres jornades respecte a les del curs anterior. Han rebut 25 tirs i vuit han acabat en gol. La temporada passada Ter Stegen, en la jornada 7, havia rebut tan sols 19 xuts dels quals només un havia acabat en gol, sis tirs menys que aquesta temporada.

Et resumim les dades en la taula següent:

temporada 2022-23temporada 2023-24
gols en contra (jornada 7)1 gol en contra8 gols en contra
llançaments a porta en contra (jornada 7)19 tirs en contra25 tirs en contra