La plataforma Més que una Moció ha lliurat aquest dijous les paperetes recollides per a la moció de censura contra la Junta Directiva del FC Barcelona que presideix Josep Maria Bartomeu a l’Oficina d’Atenció del Barcelonista. Després del recompte del club, la xifra final de butlletes entregades és de 20.687  i ara s’ha de posar dates a tot el procés.

Quin és el calendari de la moció de censura?

  • Des d’aquest dijous, 17 de setembre, el Barça té 10 dies hàbils per constituir la Mesa de la Moció.
  • Un cop constituïda la Mesa, tindrà 10 dies per comprovar que totes les paperetes lliurades compleixen els requisits necessaris. Un cop validades, i si se superada la xifra de 16.521, la Mesa donarà per admesa la moció i tot seguit requerirà a la Junta Directiva la convocatòria de la votació. Un referèndum que no podrà ser ni abans de 10 dies ni després de 20 de la data del requeriment de la Mesa.
  • La convocatòria de la votació l’ha de fer pública la Junta Directiva amb una antelació mínima de cinc dies hàbils i la Mesa del vot assumeix funcions de Junta Electoral.
  • Perquè la moció de censura prosperi, com a mínim dos terços dels votants han de votar-hi a favor. A la votació hi ha de participar com a mínim el 10 % del cens dels socis perquè sigui vinculant. Si finalment s’aprova la moció de censura, automàticament el president i els membres de la Junta Directiva queden rellevats per una junta gestora que haurà de convocar eleccions al club.

Tenim en compte tots aquests terminis la possible data per a la votació de la moció de censura seria a finals d’octubre o principi de novembre.

La Mesa de la Moció

La Mesa de la Moció estarà formada per cinc persones. El president serà un delegat de la Federació Catalana de Futbol, acompanyat per dos representants de la Junta Directiva del club i pels dos primers socis firmants de la sol·licitud de la moció de censura, Jordi Farré i Josep Traidó.