De Jong
@FCBarcelona_cat

El Barça continua progressant en aquesta pretemporada tan atípica. En el segon test preparatori, el conjunt de Ronald Koeman ha superat el Girona per 3 a 1 amb un doblet de Leo Messi i un gol de Coutinho. Els blaugrana han signat un bon partit en atac, però amb l’assignatura pendent de deixar la porteria a 0. Per aquest matx, Koeman no ha convocat Luis Suárez ni tampoc Arturo Vidal, tots dos pendents de resoldre el seu futur.

Coutinho obre la llauna

Coutinho està cridat a ser un dels jugadors importants del nou projecte de Ronald Koeman. Després de la cessió al Bayern de Munic, el brasiler ha tornat a la disciplina blaugrana per intentar fer-se un lloc en l’onze inicial. Davant el Girona, Coutinho ha demostrat que té ganes per fer-ho, oferint-se als seus companys i generant perill en atac. De fet, ha estat l’autor del primer gol rematant a plaer una assistència de Trincao. Tot i això, la diana s’ha originat gràcies a una passada magistral de Leo Messi a Trincao. I és que davant els gironins Koeman ha provat sistema diferent format per un 4-2-3-1, amb Messi de fals nou i Griezmann de mitjapunta.

Per la seva banda, tot i que el Girona ha començat exercint una pressió elevada per tal de dificultar la sortida de pilota blaugrana, no ha pogut evitar les ràpides transicions del Barça. En el darrer minut de la primera meitat, Messi ha deixat el seu segell amb el 2 a 0. L’argentí ha rebut a la frontal de l’àrea, i després d’un retall ha afusellat amb la cama dreta la porteria de Juan Carlos.

Aires renovats

A la represa, el Girona només ha necessitat un minut per retallar distàncies al marcador. Samu Saiz ha marcat el primer dels gironins després d’aprofitar una pèrdua de pilota de De Jong. La fortuna però, ha estat del cantó dels blaugrana en la jugada següent. Leo Messi ha engaltat un xut des de la frontal de l’àrea, que després de tocar en Ramalho, s’ha introduït en la porteria. Al minut 17, Koeman ha introduït 9 jugadors de refresc al terreny de joc: Semedo, Lenglet, Junior, Riqui Puig, Aleñà, Pedri, Dembélé, Konrad i Braithwaite. Només s’han mantingut Araujo i Neto.

Un dels jugadors que està deixant bones sensacions en aquesta pretemporada és el jove Pedri. Davant el gironins ha gaudit de diverses oportunitats per veure porteria. La més clara, una rematada que ha desviat Suárez amb la punta dels dits, després d’una gran assistència de Konrad. Dembélé també ha deixat la seva empremta amb una bona jugada a l’interior de l’àrea, que no ha pogut definir entre els tres pals. Finalment, el marcador ja no s’ha mogut i amb el 3 a 1 s’ha arribat al final del partit. El proper enfrontament blaugrana serà dissabte 19 de setembre al Trofeu Joan Gamper contra l’Elx.