Josep Maria Bartomeu

El mitjà The Objective ha tingut accés a una part de l’informe dels Mossos d’Esquadra sobre el cas Barçagate en què es destapen les relacions econòmiques del club blaugrana amb la premsa. Durant l’etapa de Bartomeu al capdavant del club es van pagar 7.227.100 euros als mitjans de comunicació. A més, l’expresident blaugrana feia part dels ingressos a través d’empreses pantalla que permetien “dificultar la traçabilitat dels diners”. L’expresident del Barça ja va fer un comunicat defensant-se de les primeres informacions que van sortir a la llum sobre aquest document dels Mossos.

Dos periodistes en el focus de la polèmica

L’informe dels Mossos d’Esquadra assenyala: “És rellevant que tots el pagaments a mitjans tenen noms de diaris i grups importants excepte la societat de Marçal Lorente, Tantimer SL”. Entre la temporada 14/15 i la 20/21, l’editor del programa ‘Sin concesiones’, d’RKB, va cobrar 285.000 euros en concepte de “gestió de mitjans de comunicació” i “creació de continguts periodístics”. Totes les xifres surten d’un document Excel que els Mossos van obtenir de l’ordinador d’Òscar Grau, ex-CEO del Barça i investigat pel cas Barçagate. En aquest informe, es detallen alguns dels missatges que Bartomeu i Jaume Masferrer, director de l’Àrea de Presidència del Barça de Bartomeu, enviaven als periodistes de la seva corda per realitzar els pagaments. “Farem uns 20.000 euros per temporada per la temporada 2020/21 i 20.000 euros més per la temporada 2021/22″, li van enviar a Albert Lesan, director del programa ‘Rondeando’, de 8tv.

Missatges teledirigits

A més dels missatges per acabar de tancar els serrells dels pagaments, també han sortit a la llum alguns missatges que enviaven Bartomeu i Masferrer per tal de dirigir el seu missatge al públic. El 15 d’agost del 2020, se li demana a Lesan que defensés la figura de Mauricio Pochettino per si acabava sent la figura escollida per dirigir el primer equip del Barça. En una altra conversa, Lesan també li reconeix a Masferrer que ha aconseguit “encabronar” Joan Laporta i també menysprea repetidament Víctor Font.