Repassem els casos d’esportistes menors i com s’ha de tractar la seva privacitat en un món globalitzat amb internet. La norma és tractar els nens com a nens malgrat que estiguin en un món adult i protegir-los al màxim possible. Els nens han de viure la seva vida.

El cas de Lamine Yamal

Lamine Yamal no surt en el nou videojoc EA FC 24. El motiu és que no té 17 anys i l’empresa Electronic Arts no vol problemes amb menors d’edat com ja en va tenir amb els jugadors de l’NCAA.

Fins al 2021, per jugar en les competicions universitàries no podies jugar, però no podies cobrar ni un euro i ara els atletes són amos de la seva pròpia imatge i poden guanyar diners explotant-la.

Els menors s’han de protegir

Ho diu la legislació de gairebé tots els països del món. L’exposició pública és complicada i malgrat que siguin bons esportistes encara són nens, amb tot el que això implica. No tots arriben a ser bons atletes en edat adulta i la sobreexposició no ajuda. Per exemple, Ricky Rubio va debutar a la Lliga ACB amb 14 anys i no oferia entrevistes amb el Joventut de Badalona malgrat ser un dels millors jugadors de la competició. Els mitjans han de ser responsables i no tractar com a adults els joves que no ho són. El cas de la Prince League es va tractar de manera correcta perquè no van insistir en la individualitat malgrat ser nens i se’ls va tractar com a infants i amb respecte.