Max Liñán, primer saltador català en un Mundial
@nataciocat

Fita històrica per a la natació catalana al Mundial de Doha. Aquest dissabte, 3 de febrer, Max Liñán es convertirà en el primer esportista català que participarà en un Campionat del Món de Salts. L’esportista del Club Natació Barcelona ho farà en les modalitats de plataforma sincronitzada i mixta.

El debut mundial d’un saltador català

Del 2 al 10 de febrer es disputarà a Doha la 21a edició dels Campionats del Món de natació. Una de les primeres especialitats a disputar-se serà la de salts i enguany ho farà amb un debut. Max Liñán, saltador del CN Barcelona, es convertirà en el primer català que participa en un Mundial de salts. Ho farà en les modalitats de plataforma sincronitzada, fent parella amb Carlos Camacho, i en plataforma mixta, amb Ana Carvajal.

Liñán fa 10 anys que es dedica als salts de trampolí. Ha format part del Grup de Tecnificació de la
Federació Catalana de Natació al CAR de Sant Cugat fins als 18 anys. Aquesta temporada s’ha traslladat a Madrid per entrenar-se amb la selecció espanyola absoluta. A la piscina del Mundial 86 s’hi entrena sis hores al dia.

Per ell, “el programa d’entrenament és molt exigent, amb moltes hores i moltes més repeticions. És la clau per millorar. A Barcelona, també estava treballant però ara és un pas més”.

Un dels grans objectius de Max Liñán és acabar entre els 12 millors saltadors del món. Aconseguir aquesta fita no només serà una marca històrica, sinó que, a més, aconseguiria una plaça per als Jocs Olímpics de París. El saltador del CNB assegura: “Sé més o menys quina és la puntuació per quedar entre els 12 primers i no som lluny [d’arribar-hi]”.