Masia 360

és un programa que pretén aprofitar els coneixements adquirits pel club durant molts anys. D’aquesta manera, els més de 600 esportistes de les seccions professionals de l’entitat se’n beneficien. No cal que siguin jugadors en actiu, també poden estar en etapa formativa o retirats. Es tracta de poder acompanyar el jugador durant totes les seves etapes i en tots els aspectes que envolten la seva vida. Per tant, queda obsoleta la mirada únicament esportiva perquè es té en compte molts altres aspectes. La nutrició, la família, l’educació, les relacions personals, la innovació, etc, tot en relació amb el club blaugrana. La idea és formar persones a través de l’esport de manera multidisciplinària.

masia-360-fc-barcelona-mes-que-un-club

La “nova Masia”

La Masia

era el lloc on els esportistes que eren de fora de Barcelona vivien amb formadors i educadors que els permetia combinar els entrenaments i la vida habitual. Aquest concepte s’augmenta de forma exponencial amb tot el ventall de coneixements que hi ha ara.

El nou centre formatiu, Residència Masia Centre Oriol Tort, és a només 100 metres d’on entrenen els jugadors dels primers equips de futbol i altres seccions. Aquesta distància és molt petita, però a la vegada molt gran perquè el pas definitiu només el fan uns pocs. El club vol ajudar els qui, per uns motius o d’altres, no triomfaran en el món professional blaugrana.

La Masia 360 FC Barcelona, una conferència d'Albert Soler

La importància dels formadors

Els tècnics i formadors, tant en l’àmbit de l’esport base com en el professional, necessiten estar en constant evolució i, per aquest motiu, Masia 360 vol ser-hi molt present. D’aquesta manera es pot transmetre el coneixement adquirit. De fet, molts entrenadors del club com Xavi Llorens (tècnic del femení), Ricard Muñoz (hoquei sobre patins) o Marc Carmona (futbol sala), entre d’altres, treballen a la Masia 360.

Les dues primeres formacions que s’han fet des de Masia 360° han estat el FCBCoaches Academy (curs específic del FC Barcelona per a la selecció i la formació de tècnics del FCBEscola) i la Formació en Prevenció de Situacions de Risc a l’Esport. Les properes accions del servei se centraran en la formació dels formadors en educació emocional, anglès per a “scouters” i en l’opció de poder continuar formant-se en l’àmbit esportiu i acadèmic per mitjà d’acords amb universitats dels Estats Units.