Repassem els precedents en Lliga entre l’Espanyol i el Deportivo. Un duel que sol acabar amb un bon resultat per als barcelonins, que no perden des que juguen els seus partits al RCDE Stadium.

Les visites del Deportivo sempre són balsàmiques per a l’Espanyol. Després del pas del Superdepor, els blanc-i-blaus s’han consolidat contra els gallecs. Montjuïc s’havia convertit en un fortí i les victòries de l’Espanyol eren la tendència. Somriures i partits més aviat tranquils, com el del 2004. Pochettino i De la Peña van certificar un triomf per 2 a 0. Un resultat que va donar pas a tres temporades sense superar el Depor. L’any 2006 l’equip dirigit per Valverde va caure per 1 a 2 i la temporada següent per 1 a 3.

L’últim duel a l’Estadi Olímpic de Montjuïc anava precedit per les urgències dels blanc-i-blaus, que lluitaven per evitar el descens. L’Espanyol va guanyar per 3 a 1. Va ser l’últim gol del Depor contra l’Espanyol en lliga fins la temporada passada, que van empatar a un.

L’RCDE Stadium ha mantingut l’hegemonia blanc-i-blava. Sis visites dels corunyesos a l’estadi i un balanç de quatre victòries de l’Espanyol i dos empats. Un partit propici perquè els homes de Quique Sánchez Flores remuntin el vol.