Lamine Yamal, rècord en marcar en una Eurocopa
@SEFutbol

El jugador del Barça Lamine Yamal continua fent història a l’Eurocopa. El davanter de Rocafonda ha estat clau en la classificació de la selecció espanyola per a la final de la màxima competició europea de seleccions. Ho ha fet en marcar un gol, el de l’empat a 1, i s’ha convertit en el jugador més jove a fer-ho en una Eurocopa.

Un gol per donar esperances i per fer història

El partit entre la selecció espanyola i França no ha començat de la millor manera per als interessos de l’equip de Luis de la Fuente. Només s’havien disputat vuit minuts de partit quan Kolo Muani ha avançat els francesos. La reacció de la selecció espanyola ha estat fulminant i amb accent català. Al minut 21, Lamine Yamal ha recollit una pilota a tres quarts de camp, s’ha aturat entre tres defenses i ha etzibat una fuetada enroscada que ha anat a parar a l’escaire de la porteria de Maignan. Un gol espectacular i històric, ja que el blaugrana passa a la història de la competició en ser el jugador més jove a marcar en una Eurocopa, amb 16 anys i 362 dies. De fet, en farà 17 dissabte, 13 de juliol, un dia abans de la final.

Precisament, l’accés a la final de l’Eurocopa l’ha donat un altre català. Dani Olmo, quatre minuts després del gol de l’empat, ha fet el 2 a 1. L’egarenc ha encarat Tchouameni, l’ha deixat assegut a terra i dins l’àrea ha encreuat la pilota per fer el segon gol d’Espanya i, per tant, la classificació per a la final.

Pel que fa a Lamine Yamal, considerat el millor jugador del partit, el blaugrana continua acumulant rècords en aquesta Eurocopa després de ser el jugador més jove a jugar de titular i ara de marcar. Amb el seu gol, Lamine supera el suís Johan Vonlanthen, que el tenia des de fa 20 anys, quan va marcar el 2004 amb 18 anys i 141 dies.

Amb l’accés a la final, a més, Lamine també aconsegueix una altra fita. Ser el jugador més jove de la història del futbol a disputar unes semifinals d’una gran competició (Eurocopa, Mundial o Copa Amèrica). Un rècord que fins ara tenia un mite com Edson Arantes do Nascimento, “Pelé”.