L’època Dólera

Tot i que el nom de Pedro Dólera ens sigui proper, molts escapulats ja ni recorden qui va entrenar l’Europa abans que el pratenc. Dólera va estar sis anys al club escapulat i han passat gairebé nou anys de la seva presentació com a tècnic de l’Europa. L’entrenador pratenc va ser tota una referència al club escapulat amb sis temporades i tres play-off consecutius, amb l’espina de no haver pogut pujar l’equip a Segona B. Dólera és el tècnic que més partits s’ha assegut a la banqueta escapulada, un rècord de 249 que tardarà a superar-se. L’any 2015 a més, va guanyar la Copa Catalunya contra el Girona (2-1).

Arriba Albert Poch

Després de l’etapa Dólera, el seu substitut, Albert Poch, venia de fer un bon futbol al Gavà i després de 16 jornades per engreixar totes les peces, l’equip gracienc va començar a funcionar com un rellotge per batre registres històrics com la millor volta en punts per acabar tercer i jugar el play-off. La segona temporada de Poch va tornar a començar malament i, minvat per les baixes, va acabar marxant. El seu ajudant, Takahisa Shiraisi, va assumir el rol durant dos partits, una victòria i una derrota, i llavors va aterrar Joan Esteva.

Esteva, del Sant Andreu a l’Europa

Curiosament, l’extècnic del Sant Andreu va arribar al Nou Sardenya també per salvar l’equip i ho va fer. Un cop conservada la categoria, el club va decidir renovar-lo però el fet de no arribar a la zona de play-off i ser un tècnic del president anterior han fet que la nova directiva escapulada no compti amb ell i Esteva hagi decidit marxar. Un balanç de 22 victòries, 20 empats i 17 derrotes. En les jornades que queden, Ramon Gatell, escapulat durant 13 temporades,  assumirà el càrrec perquè David Vilajoana, fins ara a l’Europa B, pugui començar de nou un projecte des de la pretemporada.