Des de fa nou any, amb l’arribada de Pedro Dólera, fins a la propera temporada, amb David Vilajoana, l’Europa té una vida de tècnics entremig. Per la banqueta escapulada han passat Albert Poch, Takahisa Shiraishi, Joan Esteva i, ara, Ramon Gatell.

L’època Dólera

Tot i que el nom de Pedro Dólera ens sigui proper, molts escapulats ja ni recorden qui va entrenar l’Europa abans que el pratenc. Dólera va estar sis anys al club escapulat i han passat gairebé nou anys de la seva presentació com a tècnic de l’Europa. L’entrenador pratenc va ser tota una referència al club escapulat amb sis temporades i tres play-off consecutius, amb l’espina de no haver pogut pujar l’equip a Segona B. Dólera és el tècnic que més partits s’ha assegut a la banqueta escapulada, un rècord de 249 que tardarà a superar-se. L’any 2015 a més, va guanyar la Copa Catalunya contra el Girona (2-1).

Arriba Albert Poch

Després de l’etapa Dólera, el seu substitut, Albert Poch, venia de fer un bon futbol al Gavà i després de 16 jornades per engreixar totes les peces, l’equip gracienc va començar a funcionar com un rellotge per batre registres històrics com la millor volta en punts per acabar tercer i jugar el play-off. La segona temporada de Poch va tornar a començar malament i, minvat per les baixes, va acabar marxant. El seu ajudant, Takahisa Shiraisi, va assumir el rol durant dos partits, una victòria i una derrota, i llavors va aterrar Joan Esteva.

Esteva, del Sant Andreu a l’Europa

Curiosament, l’extècnic del Sant Andreu va arribar al Nou Sardenya també per salvar l’equip i ho va fer. Un cop conservada la categoria, el club va decidir renovar-lo però el fet de no arribar a la zona de play-off i ser un tècnic del president anterior han fet que la nova directiva escapulada no compti amb ell i Esteva hagi decidit marxar. Un balanç de 22 victòries, 20 empats i 17 derrotes. En les jornades que queden, Ramon Gatell, escapulat durant 13 temporades,  assumirà el càrrec perquè David Vilajoana, fins ara a l’Europa B, pugui començar de nou un projecte des de la pretemporada.