Barça i Sevilla jugaran la final de la Copa del Rei en un duel en què els blaugrana són favorits.Tant en els enfrontaments com en la competició, el Barça domina l’estadística d’una copa que ha guanyat les tres últimes temporades.

El Barça, rei de Copes

Cap equip no ha guanyat més Copes del Rei que el Barça. Els blaugrana manen en una competició amb 29 títols. Al darrere,  els segueixen l’Athletic Club (23) i el Reial Madrid (19). A més a més, el Barça és l’equip que més vegades ha arribat a la final de la competició: suma 40 finals. El domini històric s’equilibra amb el domini actual: el Barça ha guanyat les tres últimes edicions de la competició.

El màxim golejador de la competició és Telmo Zarra, que va marcar 81 gols amb la samarreta de l’Athletic Club. Pel que fa al Barça, Samitier és el jugador amb millors xifres (64), seguit de Kubala (49) i Messi (47), que ben aviat podria avançar-lo. César tanca la llista amb 33 gols.

barça sevilla copa del rei

El Sevilla, 7è millor equip de la Copa del Rei

Els sevillans ja saben el que és aixecar una Copa del Rei. Ho han fet en cinc ocasions i en tres s’han quedat a les portes. Precisament fa dues temporades que els sevillans van caure a la final contra el Barça. L’últim trofeu que van aixecar els andalusos va ser a la temporada 2009-10, la final que van jugar al Camp Nou contra l’Atlètic de Madrid (0-2) , un any en què els sevillans van eliminar el Barça a vuitens de final.

El Sevilla també té noms il·lustres en la taula de golejadors de la Copa. Campanal I va marcar 42 gols a la competició. El segueixen velles glòries andaluses com Arza (25) i Araújo (19). Darrera d’ells, els més contemporanis Kanoute i Luis Fabiano, tots dos amb 14 gols.

barça sevilla copa del rei

Els números de Barça i Sevilla a la Copa del Rei

Les dades de Barça i Sevilla a la Copa del Rei son similars, tot i que en el cas blaugrana lleugerament millors. Els dos equips han guanyat més de la meitat de partits que han disputat a la competició. De fet, la Copa és la competició que millors percentatges fa per darrera de l’anecdòtic Mundial de Clubs. El sevillans també tenen uns números millors a la Copa que a la Lliga i és la segona competició que millors dades recullen per darrera de l’Europa League.

 

barça sevilla copa del rei
barça sevilla copa del rei