Luis Rubiales declara Audiència Nacional jutge diu no s'apropi a 200 metres Jennifer Hermoso
Foto: EFE (Sergio Pérez)

El jutge de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge ha proposat jutjar l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales pel petó no consentit que va donar a Jennifer Hermoso en la celebració del campionat del món, que va guanyar la selecció espanyola. A més, també proposa jutjar-lo per les pressions a les que va sotmetre a la futbolista per justificar el petó.

Els arguments del jutge

El jutge també arriba a la conclusió que han de ser jutjats l’exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda, el director esportiu de la Federació Espanyola de Futbol Albert Luque i l’exresponsable de màrqueting de selecció Rubén Rivera.

De Jorge manté que podria haver existit una acció concertada entre els tres, acordada amb Rubiales, “per doblegar voluntat” de la jugadora i “aconseguir que accedís a gravar un vídeo en què digués que el petó havia estat consentit”.

El jutge Francisco de Jorge, després de diversos mesos d’investigació, conclou que el petó “no va ser consentit i que va ser una iniciativa unilateral i de sorpresa” de Rubiales, qui ha estat investigat per un delicte d’agressió sexual i un altre de coaccions.

El magistrat no especifica en el seu aute els delictes pels quals proposa jutjar Rubiales perquè, segons explica, en aquest moment la seva funció es limita a apreciar que existeixen indicis suficients contra ell, de manera que són les acusacions particulars les que han de concretar els delictes pels quals acusaran als investigats.