athletic barca

El Barça reviu fantasmes del passat a San Mamés i diu adeu a la Copa del Rei de la manera més cruel possible: després de remuntar, perdent a la pròrroga per 4-2. L’equip de Xavi Hernández s’ha vist superat en el temps extra per un Athletic Club ultramotivat i més encertat a les àrees: el factor clau, els germans Williams. Els dos gols Iñaki i Nico són els que han donat el bitllet per a les semifinals als de Valverde i deixen el Barça sense opcions de sumar el títol que tenien més factible. El Barça perd la Copa i s’esvaeix l’opció d’un triplet que era una quimera, però guanya el futur després d’acabar amb tres juvenils a San Mamés.

Lamine Yamal culmina la remuntada a la primera part

L’escenari del partit, San Mamés; l’entitat del rival, l’Athletic Club, i el que hi havia en joc, unes semifinals de Copa, feien pensar que el Barça sortiria endolladíssim a la Catedral. Però els de Xavi segueixen abonats al pecat capital d’encaixar abans del minut de joc. És el temps, 35 segons, que ha necessitat Guruzeta per aprofitar un desgavell en defensa per fer el primer gol. Al cantó positiu hi ha que el Barça de Xavi ja s’ha habituat a aquest context. Després de la rauxa inicial els culers han reaccionat amb l’empat de Lewandowski, que ha posat la cama en un rebuig i ha caçat l’1-1. El polonès és un obrer del gol i Lamine Yamal, un mag del futbol. El jove de La Masia, que s’estrenava enguany a la Copa, s’ha inventat una jugada que a San Mamés havien vist fer a Messi per situar el Barça al davant en el marcador. Lamine demana a crits no seure mai més a la banqueta.

Sancet força la pròrroga i Xavi se la juga amb tres juvenils

Però efectivament, com a bon pecador, el Barça ha tornat a pecar en la seva feblesa més gran. Als tres minuts de la represa, Sancet ha fet l’empat a 2 després de rematar de cap, gairebé sol, una bona centrada des de l’esquerra. El Barça estava estabornit i els lleons han acaronat el 3-2 amb un altre cop de cap de Guruzeta. San Mamés era una caldera i els de Valverde ho volien aprofitar. Els blaugrana, més replegats, han trobat espais a la contra i Lamine es podria haver doctorat en un dels temples del futbol espanyol. El mataroní ha desaprofitat un un contra un amb una picadeta que ha sortit desviada. Els de Valverde han gaudit de dues ocasions claríssimes: una rosca brutal del petit dels Williams i un xut als núvols de Sancet. Però, per clara, la de Lamine Yamal. Una badada en defensa ha deixat tot sol el nano, que ha optat per rifar-se el porter però quan ho tenia tot a plaer a xutat massa amunt. La pròrroga havia de dictar sentència.

Els Williams sentencien el Barça a la pròrroga

Iñaki Williams, que com qui diu acabava d’aterrar a Bilbao després de jugar la Copa d’Àfrica, ha fet el 3-2 en el darrer sospir de la primera part de la pròrroga. Després d’una primera fuetada al pal, el gran dels ídols de San Mamés ha capgirat el marcador per als de Valverde. El Barça, desesperat, ha lluitat amb més orgull que futbol, amb pilotes penjades a l’àrea que no han trobat rematador.