sorteig vuitens Champions 2022

El sorteig de la Champions 2021-22 masculina se celebrarà el dilluns 13 de desembre al migdia. La seu del sorteig serà Nyon, a Suïssa. Els 16 equips classificats de la lligueta s’enfrontaran en una eliminatòria d’anada i tornada, i com ja és habitual, els primers de grup s’enfrontaran als segons de grup.

Quins equips jugaran els vuitens de la Champions?

Primers de grup: Liverpool, Bayern de Munic, Ajax d’Amsterdam i Manchester City.

Segons de grup: PSG i Sporting de Portugal.

Classificats pendent de saber-ne la posició: Chelsea, Juventus, Manchester United, Reial Madrid i Inter de Milà.

Encara falten per decidir cinc places, entre elles les del grup del Barça.

Com funciona el sorteig de vuitens?

Els primers de grup s’enfronten als segons de grup. No poden emparellar-se entre equips del mateix grup, ni tampoc no es poden enfrontar equips de la mateixa federació. Per tant, no podria veure’s un Madrid- Barça als vuitens.

Els equips que arriben als vuitens de la Champions com a primers de grup jugaran la tornada a casa.

Calendari dels vuitens de final i horaris definits

Els partits d’anada es disputaran els dies 15,16, 22 i 23 de febrer i la tornada es repartirà entre el 8,9,15 i 16 de març. Tots els partits començaran a les 21 hores. El sorteig de quarts de final, semifinals i final serà el 18 de març del 2022.

Desapareix la norma del valor doble dels gols fora de casa per desempatar

La gran novetat és que en cas d’empat a gols al final dels 180 minuts de l’eliminatòria, no es tindrà en compte el valor doble dels gols fora de casa. Fins ara, si un equip guanyava 2-0 a casa i perdia 3-1 fora de casa, es classificava. Amb aquesta novetat, el segon partit aniria a la pròrroga. Per tant, més eliminatòries es decidiran a la pròrroga o als penals.