L’estil de joc del FC Barcelona és conegut arreu del món: passades, tocs de pilota, tiqui-taca, se li pot posar el nom que un vulgui, però és inconfusible. En el partit del Barça contra el Betis disputat al Johan Cruyff i que va acabar amb un golejada per 7a 0, les jugadores barcelonistes van fer un “gol perfecte”.

Què vol dir això? Que totes les jugadores van tocar la pilota. I ho van fer, només en 19 passades.

Un “gol perfecte” de 45 segons

Les passades són el leitmotiv d’aquest estil i treure la pilota jugada des de darrere, una forma de jugar. La jugada del 4 a 0 va durar 45 segons i comença amb una pèrdua la pilota del Betis que Mapi León envia a la portera Gemma Font. A partir d’aquí, comença una jugada d’atac trenada amb paciència, des de la banda esquerra passant pel mig, buscant un espai a la dreta per tornar un altre cop a l’esquerra.

Fridolina Rolfö, una de les millors del partit, va fer la passada final cap a Asisat Oshoala, que va marcar el primer dels seus tres gols.

Les protagonistes de la jugada del Barça

Encara que és evident que els noms no són el més important en aquest estil de joc perquè totes les jugadores el tenen molt interioritzat, les 11 futbolistes que van construir el “gol perfecte” són aquestes: Mapi León, Gemma Font, Laia Codina, Patri Guijarro, Mariona Caldentey, Fridolina Rolfö, Lucy Bronze, Geyse Ferreira, Aitana Bonmatí, Claudia Pina i Asisat Oshoala.