Raphinha celebra el gol
EFE/Alejandro García

Vuit punts. És la distància del Barça amb el Reial Madrid a la Lliga. Els blaugrana han donat un cop sobre la taula i deixen la Lliga encarrilada. Contra el Sevilla han demostrat la fortalesa defensiva habitual, amb la paciència en atac, ja que els gols han arribat a la segona meitat. Tot i el 3 a 0, la nota negativa ha estat la lesió de Busquets en un dels trams decisius de la temporada.

Inici amb possessió però sense gol

El partit ha començat amb un contratemps per a Xavi, ja que Sergio Busquets ha marxat lesionat al minut cinc, Kessie l’ha substituït. Les primeres informacions parlen d’una baixa d’entre dos i tres setmanes, per tant es perdria l’eliminatòria contra el Manchester United. Tot i la pèrdua del capità, els blaugrana han dominat el partit com és habitual els últims enfrontaments, amb una defensa contundent i amb arribades constants en atac. Tot i algunes ocasions de Lewandowski i amb un Raphinha incisiu, el gol no ha arribat. L’equip ha tingut la possessió però no l’encert per batre Bono.

Raphinha es reivindica

A la segona part, el Barça ha posat una marxa més i ha arribat amb situacions més clares. De fet, al minut 58, després d’una gran combinació i una passada magnífica de Kessie a l’espai, Jordi Alba ha aconseguit marcar creuant la pilota al pal llarg de Bono. Primer gol d’Alba en Lliga aquest curs. L’assistència de Kessie ha estat per treure’s el barret, i ve precedida d’una triangulació amb Raphinha i Pedri.

El brasiler ha estat protagonista de nou al minut 71, gran desmarcada que veu Koundé, que li pica a l’espai. Raphinha controla la pilot i fa una assistència entre dos jugadors del Sevilla que deixa Gavi sol, que només ha d’empènyer la pilota al fons de la xarxa. Molt bon moviment també de Lewandowski arrossegant els centrals al primer pal i deixant Gavi sol al segon.

El festival ha seguit i, tot i les múltiples ocasions de Lewandowski, ha estat Raphinha qui ha fet el tercer de la nit, el quart a la lliga i el segon partit consecutiu marcant. El brasiler ha aprofitat una centrada d’Alba per demostrar que està aprofitant al màxim la baixa de Dembélé.

Amb aquesta victòria el Barça consolida el lideratge de la Lliga amb 53 punts, vuit més que el Reial Madrid i 14 més que la Reial Societat, tercera.