El Barça jugarà aquest dissabte, 28 de setembre, a les 16 h contra el Getafe el partit corresponent a la setena jornada de Lliga. El conjunt blaugrana viatjarà al Coliseum Alfonso Pérez sense el lesionat Messi i amb la intenció de trencar la tendència de mals resultats fora de casa i aconseguir la primera victòria lluny del Camp Nou aquesta temporada.

A Getafe sense Messi

Valverde s’ha referit a la nova baixa per lesió de l’argentí. En aquest sentit s’ha mostrat optimista, però sempre des de la màxima prudència: “La lesió no és greu i hem d’esperar a veure com evoluciona”. Tot i així ha confirmat el nou contratemps amb el qual s’han topat amb la inesperada lesió : “Amb ell tenim unes fortaleses determinades, quan no hi és perdem un jugador determinant”. Això sí, el tècnic ha deixat clar que “tenim recursos per jugar sense Messi”. Respecte als dubtes que ha generat la pretemporada al voltant de la preparació física com a argument per justificar les lesions, s’ha mostrat contundent: “No dono gaire importància a la preparació física. L’equip està bé, hi ha contratemps però la responsabilitat no és de la pretemporada”.

Els dubtes amb Ansu Fati

Davant el temps d’absència que podria suposar la convocatòria d’Ansu Fati per part de la selecció sub-21 o bé formar part de la sub-17 per al Mundial de la categoria, Valverde ha dit que “ens agradaria que el jugador estigués més temps amb nosaltres”. En aquest sentit, si fos convocat amb la sub-21 marxaria per l’aturada de seleccions i això reduiria el temps sense Fati a la disciplina de l’equip. En tot cas, ha assegurat que “no tenim gaire a dir sobre això” donat que “cadascú mira en benefici propi i pel seu club”.

Valverde: “A veure si en alguna roda de premsa no parlem de Neymar”

La roda de premsa ha coincidit amb la jornada que ha portat Neymar a Barcelona amb motiu del procés judicial obert entre el jugador i el club. Al respecte, ha assegurat que “no tinc res a dir, són qüestions internes i contractuals que a mi em sobrepassen”. En qualsevol cas ha mostrat amb certa ironia el seu cansament amb el serial Neymar: “No s’acaba mai, el mes d’agost esperant el dia 31 per acabar el termini… A veure si en alguna roda de premsa no parlem de Neymar”.

El Getafe, un rival rocós i molt disciplinat

En referència al proper rival, el tècnic blaugrana ha reconegut que “el Getafe ens obligarà molt per la seva actitud i ens farà encarar bé el partit des de l’inici”. En l’àmbit futbolístic, ha dit que es tracta “d’un equip rocós i molt disciplinat en la pressió” i que la temporada anterior van fer un bon partit però que van patir donat que “és un equip que acostuma a tenir bones ocasions al seu camp”. Respecte a la successió de derrotes fora de casa, ha manifestat que ” el resultat acostuma a ser conseqüència del joc que fas” i, per tant, no creu que es tracti d’ansietat per part dels seus futbolistes.