El judici entre el Barça i Neymar ha acabat sense acord. Les dues parts han mantingut les desavinences respecte a la prima de renovació del jugador i ara els advocats tenen fins al 21 d’octubre per presentar les conclusions a la jutgessa.

La doble demanda

Els advocats que han representat Neymar, qui no s’ha presentat al judici perquè ha marxat cap a París, han seguit exigint el pagament acordat en la prima de renovació de contracte del brasiler l’any 2016. Argumenten que el Barça havia de pagar al futbolista 64,4 milions d’euros bruts, i que només li’n va abonar 21,75. La resta, els 42,6 milions, són els que reclamen els advocats de Neymar al Barça. Pel que fa al club, diu que el brasiler va incomplir el contracte quan un any més tard, el 2017, va fitxar pel PSG i, per tant, ja no li deu cap tipus de prima de renovació. Davant d’això Neymar va demandar el Barça i el club va demandar el brasiler per reclamar-li els diners que havia cobrat el 2016 més una suma per danys i perjudicis, aproximadament uns 75 milions d’euros.

L’exposició oral del judici ha durat al voltant de tres hores i ara les dues parts tenen fins al 21 d’octubre per fer arribar les seves conclusions a la jutgessa perquè dicti sentència.

La crònica d’una jornada frenètica

El matí ha començat amb esperances per a les dues parts. Neymar, tot i que ahir es trobava a Barcelona, no ha comparegut als jutjats socials i els advocats de les dues parts han acordat ajornar unes hores el judici per intentar arribar a un acord d’última hora. La jutgessa ha ajornat el judici, que s’havia de celebrar a les 9.30 h, fins a l’acte de conciliació, fixat a les 11.45 h. Durant aquest temps, les dues parts han negociat sense èxit i finalment s’ha arribat a la conciliació sense acord.

Neymar i el Barça no han arribat a un acord en l’últim acte de conciliació i finalment s’ha celebrat el judici a la sala 221 del Jutjat Social núm. 15 de Barcelona. Ha començat a les 13.15 h, amb molt de retard. 

Neymar, de Barcelona a París

El jugador no ha comparegut de forma presencial als jutjats socials i ha marxat cap a París amb el seu pare aquest matí després de visitar ahir alguns companys. El brasiler així ho va penjar a la xarxa social Instagram.

judici neymar barça

El judici

Després de dos ajornaments de judici (31 de gener i 21 de març), els advocats de Neymar i el Barça s’han assegut davant el jutge per la doble demanda interposada per les dues parts, que estaven citades al Jutjat Social número 15 de Barcelona aquest divendres, 27 de setembre. Els advocats del Barça han estat els primers a arribar als jutjats però els advocats de Neymar no han entrat per la porta principal. Neymar no ha format part de la comitiva i per tant no ha participat en el judici de manera presencial. 

40 periodistes de mitjans esportius nacionals i també premsa estrangera com el diari francès ‘L’Équipe’ hi són presents esperant la sortida dels representants d’ambdues parts.