Messi i Piqué amb Busquets
fcbarcelona.cat - Miguel Ruiz

Insults de membres de l’equip de Josep Maria Bartomeu a Messi i Piqué. Això és el que ha publicat ‘El Periódico’, que ha tingut accés a converses de WhatsApp en que participaven membres de la junta directiva de Bartomeu i el propi expresident del Barça.

Insults a Leo Messi

‘El Periódico’ publica alguns d’aquests missatges d’un grup de whatsapp dels directius. El diari ha tingut accés a les captures dels Mossos en el marc de la investigació del cas Bartogate. Segons el rotatiu català, “en algunes d’aquestes converses hi intervenien també Bartomeu, Òscar Grau —el que era CEO del club—, directius com Jordi Moix, Oriol Tomàs i David Bellver, el director financer Pancho Schroder i Javier Sobrino, director d’Estratègia i Innovació.

Ens situem després que es filtrés el contracte de Leo Messi al diari ‘El Mundo‘, el 31 de gener del 2021 amb tots ells ja dimitits com a responsables del club. El llavors responsable dels serveis jurídics del Barça, i home de confiança de Bartomeu, Román Gómez Ponti, s’acarnissa contra l’argentí parlant de xantatges: “Barto, de veritat, no es pot ser tan bona persona amb aquesta rata de claveguera. El club li ho ha donat tot i ell s’ha dedicat a marcar una dictadura de fitxatges, traspassos, renovacions, patros només per a ell, etc. Jo no ho podré fer mai, però a les xifres del seu contracte caldria sumar-hi Pinto, la renovació de Suárez i la de Jordi Alba, o la comissió de renovació de Fati (Rodrigo Messi, agent?? Però si no sap ni llegir i a sobre portava de soci un traficant de drogues). I sobretot el cúmul de xantatges i lletjos que el club i els qui treballem hem patit d’aquest nan hormonat que li deu al Barça la vida… ah! Però quan van mal dades (pandèmia) reps el seu mític whatsapp: ‘Presi, abaixa el sou als altres, però a mi i al Luis no ens toquis’. Tant de bo marxi entre la indiferència de la gent, que és el pitjor que li pot passar (un pesseter més)”.

En aquest cas, la resposta de Bartomeu és donant la raó en alguns aspectes però no compartint-ne d’altres, així ho argumentava com es veu en les captures que ha publicat ‘El Periódico’: “Moltes vegades hem fet cas al Leo, no sempre, però moltes vegades, i aquest contracte sense pandèmia era totalment assumible, tenint en compte tot el que ell genera”.

Insults a Gerard Piqué

El mateix Roman Gómez Ponti parla de Gerard Piqué després que aquest demanés canvis al club en perdre 2 a 8 contra el Bayern: “S’han de tenir pocs escrúpols i ser un grandíssim fill de puta”.

Busquets també acaba rebent una part de la ira de Gómez Ponti, que en recomana l’acomiadament: “D’aquells jugadors que no tenen mercat i no poden ser traspassats (Busquets en pot ser un exemple excel·lent) per acomiadar-los amb una indemnització mínima i oblidar-nos que han passat pel club per insolidaris“.